Lounais-Häme Jokioinen

Paikallisin voimin toteutettu OlkkariLive tuo artistit keikalle omaan olohuoneeseen – Sen kuin klikkaat linkin auki ja nautit

OlkkariLivessä artistien keikat striimataan Jokioisten Paanan koulun auditoriosta suorina lähetyksinä. Näin livemusiikista pääsee nauttimaan koronarajoituksista huolimatta.
OlkkariLive mahdollistaa keikkaelämyksen, josta voi nauttia vaikka omalta kotisohvalta käsin. Huomenna lauantaina on luvassa akustista tunnelmointia varmoin ottein, kun esiintymässä on muun muassa Sini & Simi Duo. Kuva: Joni Kuisti
OlkkariLive mahdollistaa keikkaelämyksen, josta voi nauttia vaikka omalta kotisohvalta käsin. Huomenna lauantaina on luvassa akustista tunnelmointia varmoin ottein, kun esiintymässä on muun muassa Sini & Simi Duo. Kuva: Joni Kuisti

Ei tapahtumia, ei keikkoja, tuskin festareitakaan. Koronavirus vei monen muun asian lisäksi mennessään mahdollisuuden nauttia livemusiikista. Jokioislainen musiikin monitoimimies Robert Etelämäki pohti, miten kulttuuria ja viihdettä voisi näissä rajoitusoloissa ihmisille tarjota.

Yhteistyössä tutun miehen, Humppilassa asuvan Joni Kuistin kanssa syntyi konsepti nimeltä OlkkariLive. Alun alkaen suunnitelmana oli tehdä jotain pienmuotoista, livelähetys tuttujen muusikoiden kanssa omasta olohuoneesta. Kun Jokioisten kunta lähti mukaan yhteistyökumppaniksi tarjoamalla Paanan koulun auditorion livelähetyksen tilaksi, alkoi homma kasvaa.

– Ensimmäinen lähetys tehtiin lauantaina 4. huhtikuuta. Silloin esiintymässä olivat jyväskyläläinen artisti Skeema sekä forssalainen TPL. Emme mainostaneet lähetystä ennen kuin vasta perjantai-iltana. Halusimme ottaa ensimmäisen lähetyksen varman päälle ja varmistaa tekniikan täydellisen toimivuuden, Etelämäki selittää.

Vaatimattomasta markkinoinnista huolimatta livemusisointia seurasi lähetyksen aikana yhteensä noin tuhat eri katsojaa. Määrä ja lähetyksen aikana ja sen jälkeen saatu palaute yllättivät järjestäjät positiivisesti.

– Selkeästi ihmiset tykkäsivät katsoa ja kuunnella. Saamamme palaute oli positiivista ja rakentavaa.

Lauantaina voi nauttia livemusiikista

Seuraava OlkkariLive on luvassa lauantaina. Kello 18.30 alkavassa lähetyksessä esiintyvät akustisesti Forssan seudulla tuttu Sini & Simi Duo sekä pitkän linjan punkrock- ja metallimuusikko Miika Partala.

Linkki lähetykseen avataan OlkkariLiven YouTube-kanavalla ja Facebook-tilillä kello 18.30. Ensimmäinen artisti aloittaa kello 19. Puolen tunnin keikan jälkeen on noin vartin mittainen vaihtotauko, ja sen jälkeen on toisen puolituntisen keikan vuoro.

– YouTubesta keikan saa helposti näkymään älytelevisiossa, Etelämäki vinkkaa.

Myös Sini & Simi saapuvat keikalle OlkkariLiveen lauantaina. Luvassa siis ensiluokkaista akkaritunnelmointia joka suunnasta! Illan stream aukeaa 18.30, ensimmäinen keikka klo 19. Tervetuloa!

Gepostet von OlkkariLive am Donnerstag, 23. April 2020

 

OlkkariLivet jatkuvat ainakin toukokuussa

Etelämäki ja Kuisti vastaavat kaikesta livelähetyksen tekniikasta. Somepuolella heille apuaan antaa TPL:stä tuttu Mikko Kallio. Turvallisuudesta ja hygieniasta huolehditaan tarkoin. Jokaiselle artistille on varattu oma mikrofoni ja tilassa on kerrallaan paikalla minimimäärä ihmisiä.

Etelämäki kuvailee kaksikon tekevän OlkkariLiveä ”rakkaudesta lajiin”, mutta kulujen kattamiseksi kiinnostuneet sponsorit toivotetaan tervetulleiksi. Yhteyden saa esimerkiksi OlkkariLiven somekanavien kautta.

OlkkariLiveä on luvassa myös toukokuun puolella. Livelähetyksiä tehdään ainakin kahtena lauantaina, 9. ja 16. toukokuuta. Seuraavan OlkkariLiven kattaus julkistetaan, kun edellinen striimaus on saatu vietyä läpi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic