Paikallismedia: Ainakin yksi suomalainen kuollut pienkoneonnettomuudessa Zimbabwessa - ulkoministeriö ei vahvista, onko uhrien joukossa suomalaisia

Harare
23.11.2018, 18:10

Ulkomaat

Ainakin yksi Suomen kansalainen on kuollut pienkoneonnettomuudessa Afrikan Zimbabwessa, kertovat zimbabwelaismediat. Cessna 182 -pienkone putosi maahan Masvingon maakunnassa aamulla.
Eri medioiden tiedot kuolleiden suomalaisten määrästä vaihtelevat.
ZimLive-sivuston mukaan suomalaisia olisi kuollut neljä. ZimLiven mukaan koneen kyydissä oli neljän suomalaisen lisäksi vain paikallinen lentäjä. Suomalaisia oltiin viemässä lentokentältä Victorian putouksille, jotka sijaitsevat Sambian ja Zimbabwen rajalla. Sivusto perustaa tietonsa kuolleen lentäjän ystäviltä saatuihin tietoihin.
Myös The Mirror kertoo lentäjän veljeltä saamiinsa tietoihin pohjaten, että koneessa olisi ollut viisi ihmistä.
The Herald ja ZwNews-sivusto kertovat kuitenkin vain kolmesta kuolleesta, joista yksi on suomalainen. Medioiden mukaan pudonneesta lentokoneesta olisi löytynyt suomalainen henkilöllisyystodistus.
Zimbabwen yleisradioyhtiön haastattelemat kyläläiset näkivät, kun koneen osia putosi ja sitten kuului pamaus, kun kone iskeytyi vuorille.
Asiasta kertoi Suomessa aiemmin MTV.

Ulkoministeriö selvittää asiaa

Suomen ulkoministeriön viestintäpäivityksen mukaan ministeriö on saanut tiedon turmasta.
Ulkoministeriö ei kuitenkaan vahvista, onko turmassa ollut mukana Suomen kansalaisia, vaan asiaa selvitetään niin ulkoministeriössä kuin edustustossa Sambian Lusakassa.
– Emme ole saaneet viranomaisilta vahvistettua tietoa, onko koneessa ollut suomalaisia. Asiassa voi mennä useita tunteja ja päiviäkin ennen kuin saamme lisätietoa, viestintäpäivystäjä Harri Kilpi sanoo STT:lle.
Kilpi kertoo, että 22 Suomen kansalaista on tehnyt matkustusilmoituksen Zimbabween.

https://www.zimlive.com/2018/11/3-people-killed-in-masvingo-plane-crash/
http://www.masvingomirror.com/2018/11/5-passengers-were-on-ill-fated-flight.html
https://www.herald.co.zw/three-feared-dead-in-masvingo-plane-crash/
https://www.herald.co.zw/three-feared-dead-in-masvingo-plane-crash/
https://zwnews.com/finland-tourist-zim-chemanjenjere-hills-tokwane-ngundu-renco-mine-in-masvingo-south-aeroplane-accide/
https://en.wikipedia.org/wiki/Zimbabwe_Broadcasting_Corporation
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lehti-suomalainen-kuollut-pienkoneonnettomuudessa-zimbabwessa-tapaus-ulkoministerion-tiedossa-matkustajien-kansalaisuus-ei-tiedossa/7176376#gs.kycxyjQ

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic