Lounais-Häme

Paikallispelin fiilinkiä Feeniksissä

Feeniksissä nähtiin eilen forssalaiskoripalloa muutaman tuhannen pelin kokemuksella, kun Alun ja FoKoPon alumnit eli takavuosien tähtipelaajat kohtasivat vuosikymmenien tauon jälkeen miesten ja naisten paikallispeleissä.

Pelit olivat myös symbolisia viestikapulanvaihtoja Forssan uudelle yhteiselle koripallon junioriseuralle Feeniks Basketille. Joukkueet pelasivat Feeniks Basketin sinisissä ja vihreissä paidoissa.

Puuhaihmiset olivat onnistuneet haalimaan varsinkin naisten joukkueisiin kattavan kavalkadin forssalaisia SM-sarjapelureita 1980- ja -90 -luvuilta, jolloin Forssassa oli parhaimmillaan neljä joukkuetta SM-sarjojen kärkipäässä.

Suurin osa pelaajista oli forssalaiskasvatteja, mutta joukkueissa nähtiin myös Forssassa piipahtaneita pelureita, kuten Reetta Ojala, Marko Virtanen, Ville Lepistö ja Jari Vekkilä.

Koripallossa ei jaeta tyylipisteitä, mutta Alussa SM-sarjaa 1990-luvun puolivälissä pelannut Vekkilä esiintyi eilen huippuvuosiensa tikissä sekä taidollisesti että fyysisesti. Karkkilan kasvatti näytti yhä korisliigapelurilta, vaikka liigaura päättyi KTP:ssä jo yhdeksän vuotta sitten. 41-vuotias Vekkilä kertoi pelaavansa yhä kakkosdivisioonaa nuorempien joukossa Karhulan Veikoissa.

Hikisten mutta leppoisten pelien draaman kaari osui kohdalleen, samoin myös tulokset, kun molemmat voittivat eli Alku miehissä ja FoKoPo naisissa.

Alku hallitsi miesten peliä, mutta FoKoPo kiri loppuhetkillä johtoon. Alku käänsi kuitenkin noin puolen tunnin kamppailun lopulta niukasti edukseen 39-38.

Alku vei myös naisten peliä, mutta pari minuuttia ennen loppua Jonna Tervomaa nosti FoKoPon johtoon, josta se ei enää luopunut. FoKoPo voitti 26-19.

Pelaajien lisäksi otteluiden tuomareina esiintyivät forssalaiskasvatit Pekka Saros ja Karolina Andersson, joilla on tilillään kansainvälisiä otteluita enemmän kuin eilisillä pelaajilla.

Pelien suurin saavutus oli se, että kukaan ei tainnut katkaista jalkaansa, vaikka pari pelaajaa ontuikin kentältä.

Alumniottelut keräsivät Feeniksiin kolmisensataa katsojaa eli enemmän kuin useimpiin sarjapeleihin. FL

Joukkueiden kokoonpanot
Naiset:Alku:Dana HojsakovaElina LintulaHanna TuomolaHeli MurojärviHelena SaarinenJohanna TulanderKirsi OvaskainenLätsä OjalaMarika AaltonenMirka LukkalaMinna JohtoNina PajantiReetta OjalaTarja RajahalmeValmentajat: Ismo ja Ritva TulanderFoKoPo:Riikka KaasalainenAnne JaakkolaJohanna RuotsiMarika MänttäriMinna PuukkaLeena PuukkaAnne KauhaMaarit VirtaKati PohjolaMarianne LaukkanenJaana LohilahtiJutta GustafssonJonna TervomaaMaija StarndbergValmentajat: Jouni Katajisto ja Ilpo RantanenMiehet:Alku:Harri LepänkoskiJaakko HautaviitaJari VekkiläJouko JokinenJouni KautiKauko KanervaPentti KanervaPetri LepänkoskiVille LepistöFoKoPo:Tommi PohjolaTapio NieminenKari LeppäkoskiJuha MäkeläMarko VirtanenJussi VarjusMika MikkolaValmentajat: Pentti Gustafsson ja Kari PohjolaTuomarit: Pekka Saros ja Karoliina Andersson

Uusimmat

Fingerpori

comic