Lounais-Häme

Paikat yhteishaussa ensi keväänä, Faktia oy vie koulutusta Karkkilaan

Kone- ja tuotantotekniikan ammatillinen perustutkinto käynnistyy Karkkilassa elokuussa 2020.
Faktian Karkkiilan-opiskelupaikat tulevat ensi keväänä yhteishakuun. Kuva: Markku Tanni
Faktian Karkkiilan-opiskelupaikat tulevat ensi keväänä yhteishakuun. Kuvituskuva: Markku Tanni

Faktia oy järjestää Karkkilalle kone- ja tuotantotekniikan koulutusta elokuusta 2020 lähtien. Opiskelupaikat tulevat haettavaksi ensi kevään yhteishaussa.

Karkkilassa toimivilla yrityksillä on ollut vaikeuksia löytää osaavaa henkilökuntaa. Faktia on tehnyt aiemmin yhteistyötä Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa kouluttamalla työvoimaa alueen metallialan yrityksille vuodesta 2016 alkaen. Koulutusten avulla on voitu työllistää useita kymmeniä työntekijöitä suoraan yritysten täsmälliseen tarpeeseen.

 

Karkkilassa on kuitenkin ollut tarve pysyvämmälle koulutukselle. Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Karkkilan yritykset ja Karkkilan kaupunki ovat yhdessä kehittäneet uudenlaisen mallin ammatillisen perustutkinnon käynnistämiseksi Karkkilassa.

Päävastuussa koulutuksen suunnittelusta on ollut koulutuskuntayhtymä yhdessä Karkkilan kaupungin edustajien että hankkeeseen sitoutuneiden yritysten edustajien kanssa. Mukana ovat SEW, Mansner, MeriMet, Hitsaus- ja Rakennustyö Aho, K. Suilo ja Tekopa.

– On ollut todella hienoa, miten vahvasti yritykset ovat sitoutuneet uuteen ratkaisuun, toteaa yhtymäjohtaja Maaria Silvius.

 

Lähiopetusta annetaan osin Karkkilassa, ja kalustoa vaativa osa Forssassa. Suuri osa koulutuksesta tapahtuu yrityksissä. Yritykset ovat sitoutuneet kouluttamaan ja ohjaamaan opiskelijoita koulutus- tai oppisopimuksella koulutuksen alusta alkaen yksilöllisten suunnitelmien mukaan.

Karkkilan kaupunki järjestää tarvittavat tilat ja opiskelijoiden ruokailun.

Yhteisten tutkinnon osien soveltuva opetus järjestetään Karkkilan lukiossa. Opiskelijoille järjestetään tarvittaessa kuljetus Forssassa tapahtuville lähijaksoille.

Koulutuskuntayhtymä järjestää normaalin ohjauksen ja ammattiaineiden opetuksen sekä verkko-opintomahdollisuudet yhteisiin tutkinnon osiin.

– Kaikki kansainväliset ja kotimaiset esimerkit todistavat, että ne kaupungit menestyvät, joissa on panostettu koulutukseen. Tämä avaus on Karkkilan näkökulmasta paitsi elinkeino- ja kasvupolitiikkaa, myös vahvasti hyvinvointipolitiikkaa. Nuorten tulevaisuuden suunnittelua varmasti helpottaa, että meillä on nyt ammatillisen koulutuksen vaihtoehto myös Karkkilassa, kertoo kaupunginjohtaja Tuija Telén. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic