Lounais-Häme Somero

Paimionjoki-yhdistykselle uusi toiminnanjohtaja - yhdistykselle avustuksia kalataloudelliseen kehittämiseen

Paimionjoki saa alkunsa Somerolta.

Paimionjoki-yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu maatalous- ja metsätieteiden maisteri Sanna Vesa, kun nykyinen toiminnanjohtaja siirtyy uusien haasteiden pariin. Sanna Vesa on nyt aloittanut varatoiminnanjohtajana ja hän työskentelee vielä viikon ajan rinnakkain toiminnanjohtaja Elina Tuomarilan kanssa. Marraskuun alusta lähtien Sanna Vesa toimii Paimionjoki-yhdistyksen toiminnanjohtajan, taloudenhoitajan ja sihteerin tehtävissä osa-aikaisella työsopimuksella.

Sanna Vesa on työskennellyt aikaisemmin Aurajokisäätiön ja Paimionjoki-yhdistyksen yhteishankkeissa ja vesienhoidon teemat ovat Vesalle entuudestaan tuttuja. Hän pyörittää yhdessä puolisonsa kanssa maatilaa Salon Kiikalassa.

Paimionjoki-yhdistys edistää Paimionjoen vesistöalueen kalataloudellista toimintaa. Varsinais-Suomen ELY-keskus myönsi yhdistykselle avustusta kalataloudelliseen toimintaan kalatalouden edistämiseen tarkoitetuista varoista ja Rapala Rahasto myönsi avustusta käytännön toimenpiteisiin.

Paimionjoen vesistöalueella toimii monia paikallisia yhteisöjä, jotka järjestävät vuosittain koko perheelle suunnattuja kalastusharrastuksen lisäämiseen ja edistämiseen liittyviä tapahtumia. Paimionjoki-yhdistyksen tavoitteena on saattaa nämä tahot yhteen pohtimaan keskinäistä yhteistyötä, tietoisuuden levittämistä Paimionjoen kalastusmahdollisuuksista, kalataloudellisista ajankohtaisasioista ja tuomaan entistä paremmin esiin paikallisia kalapäiviä ja muita vesistöön liittyviä tapahtumia.

Käytännössä Paimionjoki-yhdistys järjestää yhteistyössä Valonian kanssa sekä pienvesistöjen kunnostustoimia että asiantuntijavetoisia vesistöretkiä. Retket ulottuvat syksyn ja ensi kevään mittaan lähes koko vesistöalueelle.

Paimionjoki saa alkunsa Somerniemeltä Somerolta ja virtaa Hämeen Härkätien tuntumassa Koski Tl:n kautta Marttilaan ja edelleen Tarvasjoelle ja päätyy Liedon kautta Paimioon, jossa se laskee Paimionlahteen. Joen vesistöalueeseen kuuluu myös osa nykyistä Pöytyää ja osia eteläisestä Tammelasta.

Uusimmat

Fingerpori

comic