Lounais-Häme

Päitsi puristaa kuskeista mehut - laatutiimin takana paikallista osaamista

Suomen tunnetuin endurokilpailu Päijänteen ympäriajo kaasuteltiin viikonvaihteessa poikkeuksellisen talvisissa keleissä.

Ennakkosuosikki Aleksi Jukolan voittoon päättyneessä kisassa ei tänä vuonna ajanut Forssan Moottoriseuran kuskeja, mutta seuraa joukkuecrossissa edustanut Pasi Sundell ajoi kisan Porin Moottorikerhon riveissä B1-luokassa. Forssalaishuollon turvin Sundell selvitti Päijänteen suuren seikkailun ja pääsi kunnialla maaliin asti.

Paikallista osaamista löytyy myös ihan kisan huippukuskien taustalta. Jokioislainen Kaj Rönnqvist ja forssalainen Aki Paavola häärivät GasGas Finland -tiimin tukena. Kaksikko on Forssan Moottoriseuran kantavia voimia.

 

Suomalaisen enduron tulevaisuudeksi kutsuttu Eemil Pohjola aloitti GasGas-tiimin kuskeista vauhdikkaimmin, ja mies nousi hurjalla ajolla koko ympäriajon kärkeen. Tekniikkamurheet pilasivat kuitenkin kisan, sillä Pohjola joutui keskeyttämään lauantaina johtopaikalta.

Pohjolaa lohdutti jonkin verran se, että hän pystyi moottorin vaihdon jälkeen ajamaan sunnuntaina ja oli paras E1-luokassa.

-Vauhti oli kohdillaan, mutta Päitsin voittoyritys kaatui tekniikkamurheisiin. Sunnuntailta kuitenkin E1-luokasta täydet MM-pisteet. Nyt huilataan hetki, laitetaan pyörät kuntoon ja aletaan valmistautua Espanjassa ajettavaan seuraavan MM-osakilpailuun, Pohjola kertoi.

GasGasin Mika Tamminen oli hyvässä vauhdissa lauantaina, jolloin hän oli E3-luokassa kolmas. Sunnuntainen tekniikkavika päätti kuskin kisan ennen aikojaan.

GasGasin kuljettajista yleiskilpailussa parhaiten pärjäsi Henri Himmanen. Tasaista jälkeä koko viikonlopun tehnyt Himmanen oli lauantaina E3-luokassa neljäs ja sunnuntaina kolmas. Yleiskilpailussa tuli hieno viides sija Aleksi Jukolan, Eero Remeksen, Toni Erikssonin ja Antti Hännisen jälkeen.

 

Päijänteen ympäriajo vie tunnetusti mehut kovakuntoisimmistakin kuskeista. Huollolle talvisissa oloissa käyty kisa ei ollut Päitsiksi sieltä pahimmasta päästä.

-Huolto ei nyt ehdi paljon muuta kuin putsata pyörää, ja nyt ei juuri kuraa lentänyt, kertoi Kaj Rönnqvist, joka pyörittää Jokioisilla toimivaa Motosyncroa. Yritys tuo maahan öljyjä ja tarvikkeita pyöriin sekä ajovarusteita.

Kuskeille 83. Päijänteen ympäriajo oli vielä tavallista raskaampi. Lunta oli paljon ja se haittasi näkyvyyttä. Kisa ajettiin pitkälti takamus penkissä, mikä hyydytti varsinkin ulkomaalaiset kuljettajat.

-Tässä voisi lainata enduron nelinkertaista maailmanmestaria, australialaista Matthew Phillipsiä. Hän kertoi, ettei ole koskaan ajanut näin vaikeaa kisaa, myhäili Aki Paavola. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic