Lounais-Häme

Päiväkodin maja kärsi tihutöistä

Sortohaan metsässä oli tuhottu päiväkoti Pikku Wahrenin luontoliikuntaryhmien rakentama ja käyttämä maja ja sen ympäristöä viime viikonlopun aikana.

-Lapset olivat olleet todella järkyttyneitä, kun olivat menneet paikalle iloisesti juosten niin kuin aina ennenkin ja tajunneet, että ei paikka ollutkaan sellainen kuin aiemmin, Pikku Wahrenin päiväkodin johtaja Kirsi Kangas kuvailee.

-Tiistaina ryhmäläiset menivät metsäpaikalle ensimmäisen kerran tällä viikolla ja löysivät tuhot.

Laavumaisen majan rakennusmateriaalina ollut muovinen suojapeite oli revitty paikaltaan, lasten nimikylttejä oli irrotettu ja istumista varten paikalla olleet pöllit oli heitelty ympäriinsä. Maahan oli myös rikottu lasipulloja ja majan aluetta oli roskattu muun muassa aerosolipulloilla.

-Siellä oli rikottu esimerkiksi lasten rakentamia esineitä, kuten kranssi, Kangas sanoo.

Päiväkodin lapset olisivat Kankaan mukaan halunneet siivota paikan heti itse, mutta esimerkiksi lasinsirut paikalla estivät sen.

-Ovathan lasinsirut vaarallisia. Ryhmien on pitänyt vaihtaa paikkaa. Lapsilla ei nyt ole ollut tukikohtaa metsässä, mutta kyllä he metsässä silti käyvät.

-Paikalla on kota, mutta se on neljän ryhmän käytössä vuorotellen, joten jokaisella ryhmällä on vain yksi kotapäivä viikossa, Kangas kertoo.

Nyt majan alue on jo koko lailla siivottu. Poliisille asiasta ei ilmoitettu.

-Täällä oltiin sitä mieltä, että ei asiasta tarvitse ilmoittaa poliisille. Eihän maja ole virallinen rakennelma, Kangas toteaa.

Päiväkoti Pikku Wahrenin luontoliikuntaryhmät käyvät alueen metsissä liikkumassa lähes päivittäin. Tavoitteena 10 – 12 hengen ryhmissä on käydä esiopetusta luonnossa liikkumisen ja olemisen kautta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti