Lounais-Häme

Päiväkodin sijainnista vielä vääntöä

Humppila rakentaa uuden sadan lapsen päiväkodin entisen päiväkoti Koivukummun tontille Humppilantielle. Humppilan kunnanvaltuusto päätti asiasta neuvottelutauon ja äänestyksen jälkeen eilisessä kokouksessaan. Vanhan päiväkodin purkamisen kilpailutus ja tarjouspyyntöjen jättäminen uudesta päiväkodista voivat alkaa saman tien.

Päiväkodin purkamiseen ja uuden päiväkodin rakentamisen valmisteluun voidaan käyttää urheilukentän rakentamiseen tälle vuodelle varattuja rahoja, koska koko varattu summa ei kulu.

Keskustan valtuutettu Aira Suikki ehdotti päiväkodin rakentamiselle lisävalmisteluja. Häntä kannatti kokoomuksen Hanne Seestie.

-Kaikki mahdolliset tontit olisi selvitettävä ennen päätöksen tekemistä. Kaikki kustannukset olisi myös otettava huomioon, sillä vanhan rakennuksen purkaminen maksaa paljon, Aira Suikki sanoi.

-Harjun alapuolella olisi kuusi omakotitonttia, jotka eivät ole käyneet kaupaksi. Nekin saattaisivat käydä päiväkodille, Pentti Kauppi (kok.) pohti.

Vt. kunnanjohtaja Maarit Sihvonen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Anja Syrjälä (sd.) muistuttivat, että päiväkotiasiaa on selvitelty jo useaan otteeseen seminaareissa ja työryhmissä.

-Esimerkiksi alakoulun liikenne on jo nyt takkuista. Jos siihen vielä lisättäisiin sadan lapsen päiväkodin mukanaan tuoma liikenne, tilanne menisi kestämättömäksi, Anja Syrjälä totesi.

-Tontin ostaminen yksityisiltä maksaa myös, ja näillä tonteilla voi olla myös purettavaa. Lisäksi uudet tontit vaatisivat kaavamuutokset ja mahdollisesti uusia liittymiä ja teitä, Maarit Sihvonen kertasi.

Neuvottelutauon jälkeen valtuusto äänesti kunnanhallituksen esityksen päiväkotihankkeen nopean etenemisen puolesta äänin 18-3.

Päiväkodin rahoitusmalli jäi vielä päätettäväksi myöhemmin. Maanantainen kunnanhallitus ei taipunut vt. kunnanjohtajan leasing-rahoitusesitykseen, joten valtuustokaan ei voinut rahoitusta nuijia.

Humppilan strategia meni valtuustossa läpi pidemmittä puheitta. Strategian laatimisessa ovat olleet mukana niin kuntalaiset, työntekijät kuin luottamushenkilötkin. Kunnan tärkeimmiksi strategisiksi arvoiksi nousivat yhteen hiileen puhaltaminen ja elinvoimaisuuden sekä kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Yhteen hiilen puhaltaminen tarkoittaa hyvää yhteishenkeä ja avointa vuorovaikutusta.

-Tärkeää on pitää kiinni hyvistä työntekijöistä. Ja kaikki työntekijät ovat hyviä, valtuuston puheenjohtaja Eeva Nurmi korosti.

Nurmen mukaan osaava henkilöstö on myös suuri tekijä plusmerkkisen tilinpäätöksen aikaansaamisessa. Valtuusto saattoi käsitellä tyytyväisenä 260000 euroa ylijäämäistä tilinpäätöstä.

Myös tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Hanne Seestie kiitteli tarkkaa taloudenpitoa arviointikertomuksen käsittelyssä.

-Huolestuttavaa taas on suuri työttömyys sekä henkilöstön vaihtuminen. Paljon hiljaista tietoa häviää, jos henkilöstö vaihtuu nopeasti.

Tarkastuslautakunta kiinnitti huomiota investointien pieneen loppusummaan, mikä voi tarkoittaa rakennusten korjausten kallistumista tulevaisuudessa. Myös kunnan omistamien vuokrataloyhtiöiden tyhjillään olevat asunnot huolestuttavat, ja tähän tarkastuslautakunta kaipaa lisää selvityksiä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic