Lounais-Häme

Päiväkotilapset palaavat innolla uusiin tiloihin

Humppilan uuden päiväkodin rakentaminen on pysynyt suunnitellussa tahdissa, mutta alussa aikaa vienyt VR:n kaapelinsiirto tontilla siirsi aloitusta ja siten kesäkuun lopulle aiottua luovutusta.

Lasten on tarkoitus muuttaa pitkäaikaisista väistötiloista upouuteen rakennukseen 6. elokuuta. Humppilan kunnalla on Niittykujan väistötilat vuokralla elokuun loppuun asti, joten kiirettä ei sinänsä ole.

 

Hoitolapset ja päiväkotihenkilöstö ovat muuttoa kovin odottaneet. Vanhan Koivukummun päiväkodin hoitolapset siirtyivät sisäilmaongelmien alta väistötiloihin, osa lapsista on ollut Lintukodossa ja osa Niittykujalla Humppilan pallokentän laidalle rakennetuissa parakeissa.

Uuden päiväkodin nimi on Päivänpaiste.

Humppilan kunnan rakennusmestari Janne Turta toteaa, että tilojen luovutusproseduuri eri tarkastuksineen on käynnissä. Kunta on ottamassa tilat vastaan ensi viikon alussa. Uusien irtokalusteiden kuten pöytien ja tuolien laittoon on varattu viikko.

 

Humppilan valtuusto päätti uuden päiväkodin rakentamisesta kesällä 2016. Tarkoitus oli aluksi purkaa Koivukummun vanha päiväkoti uuden tieltä, mutta ratkaisuksi tuli uudisrakennuksen sijoittaminen viereiselle tontille.

Uusi päiväkoti on Humppilan kunnan suurin yksittäinen investointi tänä vuonna kaikkiaan noin 1,7 miljoonan euron kustannuksillaan.

Parhaillaan tiloissa tehdään viimeistelymaalauksia. Päiväkodin urakoi päiväkoteihin erikoistunut Siklatilat oy, joka kuuluu valtakunnalliseen Sikla-konserniin. Päiväkodin huoneistoala on 700 neliötä ja kerrosala 800 neliötä.

 

Ypäjän kunnan varhaiskasvatus on nyt palannut takaisin normaaliin, kun Heporannan päiväkodin alatalo on pintaremontin jälkeen avautunut.

Heporannan päiväkodin alataloa remontoitiin kevätkausi. Väistötilat olivat käytössä puolisen vuotta. Lapsia oli päiväkodin ylätalossa ja kirjastossa.

-Kesäkauden alatalo oli vain pois käytöstä ja tilan annettiin rauhassa tuulettua ja tehtiin rakennusjälkeinen siivous, sanoo Ypäjän kunnan tekninen johtaja Jouko Käkönen.

-Päiväkoti on meillä muutenkin kesällä melkein kuukauden kiinni, eikä sitä ollut tarvettakaan avata ennen kesäsulkua.

 

Esiopetus jatkaa Ypäjällä elokuussa toimintakeskuksessa, päiväkodin ylätalon yläkerrassa. Varhaiskasvatusjohtajan voi loman jälkeen tavata jälleen työhuoneestaan toimintakeskuksessa.

Heporannassa uusittiin lattiapinnoitteet ja seinät maalattiin alatalon päiväkotitiloista. Remontoitavaa alaa oli noin 150 neliötä.

Vanhoilla pinnoilla oli ikää jo 30 vuotta. Lisäksi eteistilasta oli päässyt kosteutta kuivalle puolelle seinän ja lattian liittymäkohdasta.

-Kohta kuivattiin ja korjattiin. Silloin ei tehty vesieristeitä niin kuin nykyisin tehdään, Käkönen toteaa.

Ypäjän kunta teetti remonttia paikallisilla eri urakoitsijoilla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic