Lounais-Häme

Päiväkotiryhmä Lamminniemestä Sairaalatielle

Perhepäivähoidon varahoitoyksikkönä toiminut päiväkotiryhmä siirtyy elokuun alussa Lamminniemestä Sairaalatielle. Sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholmin mukaan päiväkodin sijaintiin Lamminniemellä on oltu kaikin puolin tyytyväisiä, mutta tuleva sote-uudistus ja siihen liittyvät muutokset pakottavat etsimään päiväkodille uuden paikan.

Sairaalatiellä sijaitsevaan rivitaloon remontoitiin jo viime vuonna tilat 21-paikkaiselle Tervapääskyn päiväkodille.

Sivistyslautakunnan näkemyksen mukaan loputkin rivitalokiinteistöstä tulisi kunnostaa perhepäivähoidon varahoitoryhmää varten, jolloin kaksi päiväkotiryhmää toimisi samassa kiinteistössä.

-Näin pystyisimme helpommin hyödyntämään henkilöstöä sisäisillä järjestelyillä esimerkiksi sairaustapauksissa ja hoitopäivän alku- ja loppupäissä, Mäkelä-Rönnholm perustelee.

Sivistysjohtajan mukaan rivitalo kaipaa kohtuullista remonttia soveltuakseen päiväkotitoimintaan, mutta tekniseltä toimelta saadun tiedon mukaan remontti on täysin mahdollista toteuttaa ennen elokuun alkua.

 

Sivistyslautakunta päätti tiistaina niin ikään jatkaa esiopetuksen järjestämistä rivitalokolmiossa Metsätiellä toimivassa yksikössä. Metsätiellä on annettu esiopetusta jo useamman vuoden ajan.

Metsätien esiopetukseen on sijoitettu niitä lapsia, jotka eivät tarvitse esiopetuksen lisäksi päivähoitoa. Näin on saatu vapautettua kokoaikaisia päivähoitopaikkoja päiväkodeista.

Syksyllä alkavaan esiopetukseen on ilmoittautunut Somerolla tähän mennessä 85 lasta. Sivistysjohtaja Mäkelä-Rönnholmin mukaan ikäluokka on linjassa aikaisempiin vuosiin nähden.

-Vuosittaista vaihtelua on jonkin verran – jonain vuonna lapsia saattaa olla sata, ja sitten se tipahtaa taas 80:een. Se tuo toki haastetta toiminnan suunnitteluun. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/39270-koulut-ja-paivakodit-kaipaavat-rahaa-sivistystoimen-investoinneille-ei-nay-somerolla

 

Uusimmat

Fingerpori

comic