Lounais-Häme Forssan seutu

Päivän kysymys: Kuka kutsuu Israelin Ystävien puhujat Suomeen?

Israelin Ystävien vieraana Suomessa käy useita kansainvälisesti tunnettuja puhujia. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen
Israelin Ystävien vieraana Suomessa käy useita kansainvälisesti tunnettuja puhujia. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen

Israelin Ystävät ry:n Forssan paikallisosaston vieraana käy vuoden mittaan useita tunnettuja puhuja ulkomailta. Miten saatte heidät tulemaan Suomeen, paikallisosaston puheenjohtaja Kalevi Jokinen?

– He tulevat Suomeen Israelin Ystävien Liiton kutsumana ja kiertävät puhumassa useilla paikkakunnilla. Esimerkiksi Venäjältä tuleva johtava messiaaninen juutalainen pastori Evgeny Blinov tekee helmikuussa puhujakiertueen Suomeen. Hän puhuu 12. helmikuuta Jokioisten seurakuntatalossa, ja lisäksi hän puhuu yhdeksällä muulla paikkakunnalla. Hänellä on myös venäjän kielen tulkki.

Maksavatko ulkomailta tulevien puhujien vierailut paikallisosastolle jotakin?

– Esimerkiksi Blinov kiertää Suomessa tulkin kanssa puolitoista viikkoa, mikä on taloudellisesti arvokasta. Kuluista vastaa kuitenkin Israelin Ystävien Liitto. Paikallisosaston maksettaviksi jäävät itse tilaisuuden järjestäminen, tarjoilut ja ilmoituskulut.

Keitä muita ulkomaisia puhujavieraita on tulossa Forssan paikallisosaston vieraaksi?

– Messiaaninen juutalainen Ishai Brenner, Abundant Life -järjestöstä Israelista, vierailee Forssan seurakuntatalossa 15. huhtikuuta. Humppilan seurakuntatalossa puhuu 9. kesäkuuta Ariel Rascovsky, joka on Israelissa toimivan Beit Singerin lastenkodin apulaisjohtaja. Elokuun 23. päivänä Tammelan seurakuntakodissa vierailee Michael Yaron, joka on messiaanisena juutalaisena  pastorina toimimisen lisäksi psykiatriaan erikoistunut lääkäri Israelissa. Yaron on perehtynyt masennukseen, ja hän halusi tulla Suomeen, koska hän on kuullut, että täällä on paljon masennuksesta kärsiviä. Somerolla seurakuntakeskuksessa vierailevat 18. lokakuuta arabipastori ja tunnettu kuvataiteilija Kamil Dow sekä hänen poikansa Kristillisen Kulttuurikeskuksen johtaja Fady Dow Israelista.

Ovatko kansainvälisten vierailijoiden puhetilaisuudet olleet suosittuja?

– Osallistujien määrään vaikuttaa ajankohta ja se, onko esimerkiksi päällekkäisiä tilaisuuksia. Osallistujien määrä on vaihdellut 25:stä 60:een. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic