Lounais-Häme

Päivän kysymys: Miksei Vesihelmi laajenna aukioloaikojaan Kuninkuusravien ajaksi?

Vesihelmessä alkaa syyskausi perjantaina 29.7., jolloin se on auki 12–21. Lauantaina ja sunnuntaina aukioloaika on normaali 11–17. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Forssan Vesihelmi aukeaa perjantaina vuosihuollon jälkeen. Lauantaina ja sunnuntaina kylpylä on auki normaaliin aikaan 11–17, vaikka Kuninkuusravit voisivat tuoda väkeä. Miksi näin, Vesihelmen palvelupäällikkö Totti Munck?

– Katsoimme viime Kuninkuusravien ajalta miten väkeä kävi silloin. Siellä oli omat iltajuhlansa ja muut mihin moni lähti, niin ei silloin viime kerrallakaan ollut sitten uimareita normaalia viikonloppua enempää. Taitaa ravikansan ajatukset olla jossakin muualla kuin uimisessa siinä hetkessä. Tapahtumatarjontaa on niin paljon muualla, joten ainakaan silloin viime kerralla ravit eivät näkyneet meille päin vilkkaampana kävijämääränä.

– Suurin poikkeus on siinä että ollaan auki. Normaalisti oltaisiin tähän aikaan vuosihuollossa. Nyt vähän kiirehdittiin vuosihuollon kanssa ja aloitettiin se vähän aikaisemmin jotta saadaan Vesihelmi perjantaina auki.

Esimerkiksi Suvi-illan aikaan Vesihelmessä on laajenettu aukioloaikoja. Onko teillä ylipäätään ollut poikkeusaukioloaikoja isompien tapahtumien aikaan?

– Tapauskohtaisesti. Suvi-illan lippuun kuuluu meillä uinti, ja Vesihelmi on yksi Suvi-illan peseytymispaikoista. Se tuo meille jonkun verran väkeä. Myös esimerkiksi nyt kun oli Suviseurat niin olimme sinne päin yhteydessä. Heillä ei ollut mitään toiveita pidemmistä aukioloajoista.

– Aikanaan todettiin kun oltiin Holjien ja muiden isompien tapahtumien aikaan auki, etteivät ihmiset sitten kuitenkaan sen tapahtuman aikaan löydä meille kun on muuta tekemistä ja ohjelmaa. Uintireissut tehdään erillisellä kerralla.

Käytiinkö Kuninkuusravien aikaisista poikkeusaukioloista kuitenkin keskustelua?

– Keskustelua käytiin kyllä. Ravijärjestäjistä ei ole kukaan ollut yhteydessä, kaupungin omia kanavia käytettiin ja puhuttiin keskenään siitä että miten ollaan auki. Päädyttiin sitten näihin normaaleihin aikoihin, että päästään yhdellä vuorolla menemään. Resurssikysymys tämä on tietysti myös samalla, että miten paljon henkilökuntaa saadaan kun haetaan kesälomakauden keskelle töihin. Vähän poikkeuksellisen aikaisin muutenkin avataan, yleensä viikkoa-kahta myöhemmin on normaalistikin avattu.

Onko aiheesta tullut kyselyjä tai palautetta kuntalaisilta?

– Ei ainakaan minulle asti ole vielä kantautunut sen suurempia. Moni on tyytyväinen että pääsee ylipäänsä uimaan kun avataan vähän aikaisemmin, siitä on tullut muutama palaute.

Aiheuttiko huollon kiirehtiminen kovasti vaivaa?

– Pikkuisen tietysti joutui puristamaan kun oli tavallaan molemmista päistä kiire. Ensin oli Suviseurat milloin piti olla auki ja nyt Kuninkuusravit, niin se [vuosihuoltoaika] jäi vähän lyhyemmäksi. Mutta tehtiin vähän pidempää päivää ja päällekkäistä vuoroa niin saatiin tehtyä.

– Onneksi ei tullut mitään yllätyksiä tai ongelmia.

Ja nyt tosiaan voitte turvallisin mielin sanoa että perjantaina aukeaa?

– Kyllä se nyt vahvasti näyttää siltä.

Uusimmat

Fingerpori

comic