Lounais-Häme Jokioisten

Päivän kysymys: Mitä tapahtuu Jokioisten S-Marketin ympäristössä?

Ajokujan linjauksen siirtäminen Miinan koululle päin mahdollistaa kauppakorttelin laajentumisen ja torialueen selkeämmän rajaamisen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ajokujan linjauksen siirtäminen Miinan koululle päin mahdollistaa kauppakorttelin laajentumisen ja torialueen selkeämmän rajaamisen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten keskustassa S-Marketin ympäristössä on monta urakkaa meneillään. Kaukolämpöinsinööri Jussi Lehtinen, mitä Nevel tekee alueella?

– Tällä viikolla on tehty valmisteluja. Ensi viikolla aloitetaan torialueen läpi menevän kaukolämpölinjan korvaaminen uudella linjalla, joka tulee nykyisen ja myöhemmin purettavan market-rakennuksen viereen. Kaukolämpölinja on siirrettävä, sillä muuten uusi market-rakennus tulisi kaukolämpölinjan päälle.

Kauanko työt kestävät ja onko niistä haittaa liikenteelle?

– Työt tehdään heinäkuun kahden viimeisen viikon aikana. Valmista pitäisi olla elokuun ensimmäisellä viikolla, jotta päästään alta pois ennen kuin uuden marketin rakennustyöt alkavat.

– Työskentelemme pääasiassa Hämeenmaan tontin sisällä. Kahden viikon aikana joitakin parkkipaikkoja saattaa olla hetkellisesti pois käytöstä. Tiealueelle emme ole menossa.

Jokioisten kunnaninsinööri Kari Tasala, missä vaiheessa lähemmäs Miinan koulua siirrettävän Ajokujan ja uuden Miina Sillanpään tien rakennustyöt ovat?

– Uuden Ajokujan pohja on tehty ja kevyen liikenteen runko on valmis. Asfaltti ja reunakivet vielä puuttuvat. Miina Sillanpään tien viemäri- ja vesijohtotyöt on melkein tehty.

– Paronintie 7:ssä on hissiremontti käynnissä. Ajokujan ja Miina Sillanpään tien asfaltoinnit tehdään loppuun, kun rekka on tuonut hissin.

Miten liikennejärjestelyt muuttuvat?

– Miinan koulun pihalle ei pääse enää ajamaan autoilla, vaan piha jää lasten käyttöön. Linja-autot ovat aiemmin käyneet kääntymässä torialueella. Kääntöpaikka siirtyy väliaikaisesti Seo-huoltoaseman taakse arviolta tämän kuun lopussa.

Hämeenmaan Kiinteistöt Oy:n rakennuttajainsinööri Tuomo Kuparinen, alkavatko Jokioisten uuden S-Marketin rakennustyöt elokuussa?

– Ajokujalta on purettu kaksi puutaloa ja seuraavaksi tehdään kaukolämpölinja. Maanrakennus- ja paalutustyöt alkavat viimeistään kuukauden päästä. Tarkkaa päivää en osaa lomien vuoksi sanoa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic