Lounais-Häme Forssa

Päivän kysymys: Olisiko Viksbergiin mahdollista rakentaa uusia pytinkejä?

Marko Varalahti saa parin kuukauden sisällä valmiiksi vuonna 1929 rakennetun Isotalon kunnostustyöt. Se on ainoana jäljellä Viksbergin pytinkialueen rakennuksista. Kuva: Tapio Tuomela
Marko Varalahti saa parin kuukauden sisällä valmiiksi vuonna 1929 rakennetun Isotalon kunnostustyöt. Se on ainoana jäljellä Viksbergin pytinkialueen rakennuksista. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Lehti (FL 12.7.) kertoi sunnuntaina Viksbergin pytinkialueen rakennuksista, joista on jäljellä enää Isotalo-niminen kerrostalo.

Isotaloa kunnostanut Marko Varalahti nosti esiin idean purettujen pytinkien kaltaisten uudisrakennusten rakentamisesta. Häntä voisi kiinnostaa olla projektissa mukana, jos pääomaa löytyisi.

Forssan kaupunginarkkitehti Sirkka Köykkä, olisiko pytinkien uudelleen rakentaminen käytännössä mahdollista?

– Haudankorvan alueesta tehdyssä kaavaluonnoksessa mäellä, jossa pytingit ovat sijainneet, on samantapaisia kaksikerroksisia rakennusmassoja kuin siellä on ollutkin. Kaavaluonnoksessa on ajateltu, että se olisi mahdollista.

Koska uudisrakennukset voisivat toteutua?

– Kaava-alueella on useita maanomistajia. Syksyllä maanomistajien kanssa käydään neuvotteluja, ja sen jälkeen tiedetään, miten kaava etenee. Vasta sitten pystytään varmaksi sanomaan, onko toteutuminen mahdollista vai ei.

Mitä olet itse mieltä Viksbergin pytinkien rakentamisesta uudelleen?

– Olisihan se ihan hauskaa. Vaikka kerrospytinki (Isotalo) ei ole samalta ajalta, sekin kuuluu kokonaisuuteen. Jollain lailla pytingeistä muistuttavaa ympäristöäkin on edelleen olemassa.

Uskotko, että tällaisille asuinnoille olisi kysyntää Forssassa?

– Forssassa on kysyntää hyvälle ympäristölle, ja tässä palvelut ovat lähellä. Mitä vähemmän kysyntää on, sitä paremmin laadun pitää olla kunnossa. Laadulla kilpaillaan entistä suuremmalla syyllä, jos asuntoja yritetään myydä ulkopaikkakuntalaisille. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic