Lounais-Häme Forssa

Päivän kysymys: Ostoskärryjä pestiin kovalla paineella – Lentävätkö pöpöt?

Lukija kuvasi ostoskärryjen pesun Prisman parkkipaikalla maanantaiaamulla.
Lukija kuvasi ostoskärryjen pesun Prisman parkkipaikalla maanantaiaamulla.

Toimitukseen yhteyttä ottanut lukija ihmettelee, miksi ostoskärryjä pestiin Forssan Prisman pihalla maanantaiaamulla klo 7 jälkeen kovalla paineella? Hänen mukaansa vesi ja arvatenkin myös pöpöt lensivät kauas. Mistä oli kyse, Prismajohtaja Minna Hovila-Myllylä?

– Kyseessä oli pari kertaa vuodessa tehtävä isompi vuosipesu. Kärryihin suihkutetaan ensin pesuainetta ja sitten ne pestään painepesurilla, jotta pölyt saadaan irti.

– Pöpöjen leviämisen kannalta on tärkeintä, ettei kauppaan tulla flunssaisena ja että kädet pestään vedellä ja saippualla ennen kauppaan tuloa ja kauppareissun jälkeen. Käsidesiä on tulossa kauppaamme tarjolle myös asiakkaille.

– Paljon näkee ihmisillä kaupassa käsineitä, mutta nekin pitäisi muistaa pestä. Työntekijämme vaihtavat puhtaat hanskat joka päivä.

Kuinka usein ostoskärryjä ja -koreja pestään?

– Olemme lisänneet kärryjen, korien ja pintojen pesua ja pyyhintää, mutta joka asiakaskäynnin jälkeen sitä ei voi tehdä. Jokaista kärryn ja korin kahvaa ei välttämättä pystytä pyyhkimään päivittäin.

– Meillä on myynnissä Oma koppa -koreja, jonka asiakas voi ostaa omaksi ja tulla sen kanssa kauppaan. Voimme laittaa sisääntulon lähettyville myös kestokasseja, johon ostokset voi kerätä suoraan.

Miten muulla tavoin viruksen leviämistä yritetään nyt estää kaupassa?

– Turvavälistä pidetään huolta: kassoista on käytössä joka toinen, lattiassa on jonotusmerkit ja kapulat on otettu pois kassoilta. Kassalla myyjät pyrkivät hidastamaan, jotta asiakkaat saavat pakata rauhassa. Kassojen jälkeisille pakkauspöydille voi siirtyä, jos haluaa pakata tarkemmin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic