Lounais-Häme

Päivi Räsänen jälleen rikoksesta epäiltynä - Tällä kertaa Stillerin keskusteluohjelman vuoksi

Päivi Räsänen.

Kansanedustaja Päivi Räsästä (kd.) epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Räsänen tiedotti torstaina, että poliisi on kutsunut hänet kuultavaksi rikoksesta epäiltynä.

Epäily liittyy Räsäsen vierailuun Yle Puhe -radiokanavalla Ruben Stillerin ohjelmassa joulukuussa 2019. Keskustelun aihe oli ”Mitä Jeesus ajattelisi homoista”.

Yksityishenkilö teki Räsäsestä tutkintapyynnön, koska hänen mukaansa kansanedustaja solvasi homoseksuaaleja heidän ihmisarvoaan alentavalla tavalla.

Poliisi teki päätöksen, ettei Räsästä ole syytä epäillä rikoksesta eikä esitutkintaa aloiteta. Valtakunnansyyttäjä kuitenkin määräsi poliisin tekemään esitutkinnan.

Räsänen kertoo tiedotteessaan, ettei aio perääntyä näkemyksistään.

– Pidän käsittämättömänä epäilyä solvaamisesta missään kohden ohjelmaa.

Räsäsen mukaan hän on tällä hetkellä epäiltynä neljässä rikostutkinnassa liittyen julkisiin esiintymisiinsä ja kirjoituksiinsa.

– Pohjimmiltaan näissä tutkinnoissa on mielestäni kysymys siitä, saako Raamattuun perustuvaa näkemystä ihmisen suhteesta Jumalaan julkisesti tunnustaa ja opettaa. Näillä tutkinnoilla on sanan- ja uskonnonvapauden näkökulmasta ennakkotapauksen luonne, Räsänen kirjoittaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic