Lounais-Häme

Päivi Räsänen puolustaa voimakkaasti uskonnon opetusta kouluissa – "Antaa valmiuksia ymmärtää muita uskontoja"

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) ei jaa opetusministeri Li Anderssonin (vas.) näkemystä siitä, että uskonnon opetus voitaisiin korvata kouluissa elämänkatsomustiedolla. Kuva: Riku Hasari
Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) ei jaa opetusministeri Li Anderssonin (vas.) näkemystä siitä, että uskonnon opetus voitaisiin korvata kouluissa elämänkatsomustiedolla. Kuva: Riku Hasari

Opetusministeri Li Andersson (vas.) on käynnistänyt keskustelun uskonnon opetuksen korvaamisesta elämänkatsomustiedolla. Andersson on saanut tukea useiden eduskuntaryhmien puheenjohtajilta.

Ylen 7. tammikuuta julkistamassa kyselyssä 70 prosenttia suomalaisista kertoi kannattavansa ehdotusta.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja, riihimäkeläinen kansanedustaja Päivi Räsänen puolustaa voimakkaasti uskonnon opetusta kouluissa. Räsänen epäilee tiedotteessaan, että Ylen kyselyyn vastanneilla saattaa olla virheellisiä käsityksiä nykyisen uskonnonopetuksen sekä elämänkatsomustiedon sisällöstä.

– Oman luterilaisen uskonnonopetuksen puitteissa tutustutaan myös maailman uskontoihin. Koulujen uskonnonopetus ei ole enää vuosikymmeniin, sitten vuoden 1985 ollut tunnustuksellista eikä siihen sisälly uskonnonharjoitusta, Räsänen muistuttaa tiedotteessaan.

Räsäsen mukaan yhteiskuntaa on mahdotonta ymmärtää syvällisesti tuntematta Raamattua.

– Raamatun kertomukset, Jeesuksen opetukset ja Raamatun kirjakokoelman keskeiset sisällöt on tärkeää tuntea, vaikka itsellä ei olisi henkilökohtaista uskoa niiden totuudellisuuteen.

Räsänen kantaa huolta uskonnollisesta lukutaidosta, mikäli uskonnon opetuksesta kouluissa luovuttaisiin.

– Maahanmuuttajien ja uskonnottomien uskonnonvapautta tulee kunnioittaa, mutta sillä perusteella ei pidä romuttaa kirkkoihin kuuluvien lasten oikeutta saada oman uskonnon opetusta. Uskonnollinen lukutaito, jota tarvitaan enenevästi kulttuurien kohdatessa, syntyy parhaiten oman uskonnon opetuksen kautta. Oman uskonperinnön tunteminen ja sisäistäminen antaa valmiuksia ymmärtää muita uskontoja.

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic