Lounais-Häme Forssan seutu

Päivittäistavarakauppiaiden viesti asiakkaille: Ei syytä paniikkiin, ruoka ei kaupoista lopu

Yksittäisiä puutteita voi hetkellisesti esiintyä, mutta uutta tuotetta tulee myyntiin joka päivä.
Forssan K-Citymarketin kauppias Mikko Virtanen kertoo, että joitakin tuotteita saattaa hetkellisesti korona-hamstrauksen seurauksena loppua, mutta uuttaa myytävää toimitetaan koko ajan tilalle. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan K-Citymarketin kauppias Mikko Virtanen kertoo, että joitakin tuotteita saattaa hetkellisesti korona-hamstrauksen seurauksena loppua, mutta uuttaa myytävää toimitetaan koko ajan tilalle. Kuva: Tapio Tuomela

Sosiaalisessa mediassa on eilisestä lähtien levinnyt kuvia siitä, kuinka päivittäistavarakauppojen hyllyt ovat tyhjillään muun muassa wc-paperista ja tietyistä säilykkeistä.

Forssan seudun kaupoissa tavaraa kauppiaiden mukaan riittää, vaikka kauppa on käynyt torstaista lähtien poikkeuksellisen vilkkaasti.

– Hamstraus alkoi torstaina ja jatkuu nyt perjantaina. Yksittäisiä tuotteita, kuten joitakin lihoja ja leipiä saattaa olla hetkellisesti loppu. Käsidesi on joka puolelta loppu. Wc-paperia löytyy vielä, mutta toisaalta taannoinen lakko haittaa sen toimittamista yhä ja tilanteet saattavat muutenkin elää nopeasti. Meidän Facebook-sivuja kannattaa seurata, tiedotamme siellä tilanteesta päivittäin, kertoo Forssan K-Citymarketin kauppias Mikko Virtanen.

– Meidän tehtävämme on tarjota asiakkaille parasta mahdollista palvelua. Tuotepuutteita tulee, mutta niin kauan kuin ruokaa tuotetaan Suomessa, se ei lopu, Virtanen jatkaa rauhoitellen asiakkaita.

Paniikkiin ei ole aihetta

Kansalaisia rauhoittelee myös Forssan Prismakeskuksen johtaja Minna Hovila-Myllylä.

– Jonkin verran on hetkellisiä puutteita, mutta koko ajan saadaan tavaraa lisää ja niiden määrä kasvaa. En usko, että ruoka kaupoista loppuu, ja wc-paperiakin löytyy, joten paniikkiin ei ole aihetta. Käsidesi toki on katkolla, sitä toimitetaan ensisijaisesti sairaaloille, Hovila-Myllylä kertoo.

Myös pienemmissä kaupoissa tavaraa tuntuu riittävän. Tammelan K-marketin kauppias Iina Komeri kertoo, että kaupankäynti räjähti käsiin torstaina.

– Meillä on käynyt asiakkaita Forssastakin. Ilmeisesti he ovat halunneet tulla pienempään kauppaan, jossa on vähemmän väkeä, Komeri kertoo,

Toimitukset jatkuvat Tammelan K-marketiin ainakin toistaiseksi normaaliin tapaan.

– Joitakin yksittäisiä tavaroita saattaa hetkellisesti loppua, mutta aika pitkään tämä saa jatkua, että tavara loppuu, Komeri toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jauhelihahyllystä ei välttämättä löydy jatkuvasti kaikkia laatuja. Kuva: Tapio Tuomela
Jauhelihahyllystä ei välttämättä löydy jatkuvasti kaikkia laatuja. Kuva: Tapio Tuomela

Kaupat pysynevät auki

Erityisjärjestelyä korona Virtasen mukaan kauppiaalta ja kaupoilta vaatii.

– Soitin aamulla entiselle kauppiaalle Amonsenin Einolle ja kysyin mitä teet. Eikka vastasi että hän on eläkkeellä ja vapaalla. Sanoin että et ole enää, lähde Vantaalta hakemaan pakettiautokuormallista tavaraa. Eino lähti isäni kanssa hakemaan. Tällaisessa tilanteessa hyvät suhteet tavarantoimittajiin palkitaan, Virtanen kertoo.

Euroopassa kaupat ovat Virtasen mukaan pääosin pysyneet auki ja hänellä on sama ajatus Suomen tilanteesta, eikä Keskoltakaan ole tullut muunsuuntaista viestiä.

– Jos henkilökuntaa alkaa olla paljon pois, joitakin palveluja on karsittava, Virtanen toteaa.

Koronan seurauksena Citymarketin verkkokauppa on pyörinyt resurssien äärirajoilla, mutta asiakkaat pyritään palvelemaan silläkin saralla mahdollisimman hyvin. FL

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic