Lounais-Häme

Uutista päivitetty: Koronanyrkki suosittelee pidättäytymistä yli 20 hengen yksityistilaisuuksista lokakuun aikana – Ei koske urheilutapahtumia

Johtajaylilääkäri Sally Järvelä kertoi keskiviikkona Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin varautumisesta koronaviruksen leviämiseen. Kuva: Esko Tuovinen
Johtajaylilääkäri Sally Järvelä kertoi perjantaina puoliltapäivin uusista kororatilanteen aiheuttamista toimenpiteistä. Kuva: Esko Tuovinen

Kanta-Hämeeseen on annettu suositus pidättäytyä yli 20 hengen yksityistilaisuuksista, kuten erittäin riskialttiiksi todetuista perhejuhlista.

Suositukseen ovat johtaneet maakunnassa kiihtymisvaiheessa oleva koronaepidemiatilanne ja tarve turvata terveydenhuollon kantokyky.

Yli 20 hengen tilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan järjestää rajatuissa ulkotiloissa ja sisätiloissa, jos tilaisuuksissa pystytään noudattamaan turvavälejä sekä noudattamaan valvotusti voimassa olevia suosituksia maskien käytöstä.

Asiasta tiedotti perjantaina niin sanottu koronanyrkki eli maakunnallinen pandemiaryhmä yhdessä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kanssa.

– Suositus annetaan kreivin aikaan. Jos ihmiset noudattavat suositusta, yhteiskunta pysyy auki. Sairaaloiden pitää pystyä hoitamaan myös muuta sairaanhoitoa tarvitsevia (kuin koronapotilaita) ja kirimään hoitovelkaa. Tämä suositus on tehokas tapa vaikuttaa tilanteeseen, sanoi maakunnan pandemiaryhmän puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

Järvelän mukaan suositusten tarkoitus on palauttaa, ylläpitää ja mahdollistaa yhteiskunnalle tärkeät toiminnot, kasvatus ja opetus, hoito ja hoiva, harrastukset ja yritystoiminta alueellamme.

Voimassa marraskuun alkuun

Suositus on voimassa 12.10. –1.11. Tarvetta sen jatkamiselle maakunnallinen pandemiaryhmä arvioi viikoilla 43 ja 44.
Suositus ei ota kantaa joukkue- tai kilpaurheiluun, joissa urheilijoiden harjoittelussa pyydetään noudattamaan aiemmin annettuja suosituksia harjoittelun järjestämisestä.

Kilpatapahtumia järjestettäessä suositellaan noudattamaan nyt annettua uutta ohjeistusta yleisötilaisuuksia koskien.

– Tämä ei tarkoita, että esimerkiksi HPK:n pelit tai jalkapallo- ja salibandyottelut loppuisivat, painotti Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin viestintäjohtaja Iisakki Kiemunki.

Tapahtumajärjestäjän on kuitenkin varauduttava perumaan tai keskeyttämään tilaisuus, mikäli ilmenee, ettei nyt annettuja, koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehtäviä toimia pystytä noudattamaan.

– Jos emme nyt annetuilla suosituksilla onnistu estämään epidemian etenemistä leviämisvaiheeseen, tulee harkittavaksi yleisötilaisuuksia koskevien suositusten muuttaminen aluehallintoviraston määräyksiksi. Luotamme kuitenkin kantahämäläisten vastuullisuuteen asian suhteen, Sally Järvelä totesi.

Myös alle 20 henkilön tilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi hygieniaohjeita ja turvavälejä.

Lue myös: Eilen torstaina Kanta-Hämeen koronanyrkki kertoi, että Kanta-Hämeessä harkitaan rajoituksia yksityisiin kokoontumisiin jatkuvasti kiristyvän koronatilanteen takia.

Uutista päivitetty kauttaaltaan klo 17.20.

Uusimmat

Fingerpori

comic