Lounais-Häme

Pakalen omassa luokassaan

 

Sara Pakalen jatkoi vakuuttavaa menoaan Kuivajärvi Racessa myös sunnuntaina. Forssalaislähtöinen Pakalen oli päätöspäivänä omaa luokkaansa ja voitti maksimipistein GT30-luokan SM-osakilpailun.

18-vuotias Pakalen ei ole hävinnyt erää sitten vuoden 2014. Jatkuva voittaminen tuo omat haasteensa.

-Onhan se kivaa voittaa, mutta tuo se myös paineita. Kaikki olettavat, että voitan kisan kuin kisan, kesät Tammelassa harjoitteleva Pakalen kertoo.

Helsinkiläistä Veneseuraa edustavan Pakalenin ajotaidot joutuvat kovaan testiin elokuussa Joutsassa, jossa ajetaan luokan maailmanmestaruudesta.

-MM-kulta on tähtäimessä, mutta niin se on muillakin. Pikkuisen täytyy kaivaa vielä lisää vauhtia veneeseen ennen MM-kisoja, Pakalen suunniteli.

Myös Saaret olivat Saaren maisemissa iskussa. Aleksi Saari oli neljäs Pakalenin hallitsemassa GT30-luokassa. Pikkuveli Arttu taas voitti GT15-luokan SM-osakilpailun.

Tammelan Veneseuraa veljensä tapaan edustava Arttu piti hyvää vauhtia ja hallitsi Kuivajärven olot, jotka olivat sunnuntaina selvästi tuulista lauantaita leppoisammat.

-Hyvin meni. Keli oli parempi kuin eilen, 13-vuotias Arttu Saari kertoi.

Hän on harrastanut kilpaveneilyä pari vuotta.

-Kai se on se vauhti, mikä tässä kiinnostaa, nuori mies sanoi.

SM-osakilpailun yhteydessä ajetun Tammela Cupin luokassa voitti virolainen Kärol Soodla.

Kuivajärvi Racen nopeimman luokan, O250:n SM-osakilpailun voitto meni Ristiinan Pursiseuran Ilkka Rytköselle. Eilisen osakilpailun voittanut Hirvensalmen Veneilyseuran Ville Mäkinen oli toinen.

Tammelan Veneseuran kaksikko Juha Ketola-Pertti Virnala jäivät teknisten ongelmien takia sunnuntaina pisteittä.

-Olisi ollut kiva ajaa kovempaa täällä kotikisassa, mutta nyt kävi näin. Pikkuviat on kaivettu esiin, kahden viikon päästä Hirvensalmella kulkee jo paremmin, lupasi Virnala.

Kilpaveneilystä pikkuhiljaa vetäytyvä Virnala uskoo, että vauhtia löytyy, kunhan tekniikka kestää.

-Vauhti on tallella. Rytkönen on kova, mutta muut ovat voitettavissa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic