Lounais-Häme

Pakkanen paukkuu tänään etelässä, kylmintä on idässä

Pakkaset paukkuvat vielä tänään suuressa osassa maata. Arkistokuva

Pakkaset paukkuvat vielä tänään suuressa osassa maata. Kylmintä säätä on luvassa maan eteläosasta kaartaen maan itäosiin Pohjois-Karjalaan asti, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Etelä-Suomessa sää on poutainen ja selkeä, ja pakkasta on noin 20–25 astetta. Aamulla lämpötilat voivat olla jopa lähes 30 astetta pakkasella sisämaassa.

Kaikkein hyytävintä sää on päivän aikana Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Pakkasvaroitukset ovat tänään voimassa maan etelä- ja keskiosissa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan perjantain vastaisena yönä kylmintä oli Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Kylmin lukema mitattiin Kainuussa Kuhmossa, missä mittari näytti 35,6 astetta pakkasta. Pohjois-Karjalan Juuassa jäätiin 34,1 pakkasasteeseen.

Sen sijaan Lapissa kovat pakkaset alkavat jo helpottaa. Koko maan lauhin ilma on Pohjois-Lapissa, missä pakkanen on heikentynyt alle kymmeneen asteeseen. Vielä torstain vastaisen yön kylmin lukema mitattiin Muoniossa 38,5 pakkasasteella.

Etelä-Lapissa paukkuvat vielä yli 20 asteen pakkaset, mutta iltaan mennessä pakkaset hellittävät myös siellä reiluun kymmeneen asteeseen, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic