Lounais-Häme

Pakkanen uhkaa Hämeen viestiä

 

Ensi kertaa Tammelassa hiihdettävä Hämeen viesti saattaa peruuntua tai ainakin siirtyä liian kovan pakkasen vuoksi.

Tammela on yksi harvoista lähiseutujen paikoista, jossa on pystynyt alkutalvesta hiihtämään 2,5 kilometrin tykkilumen ladulla.

Mutta pakkasta ei Tammelassakaan pystytä torjumaan ja se uhkaa loppiaisperjantaille ajoitettua Hämeen viestiä.

– Kilpailun toteutuminen on vähän kiikunkaakun. Teemme keskiviikkoiltana päätöksen, hiihdetäänkö perjantaina. Jos viesti peruuntuu, meillä on olemassa varapäivä maaliskuun neljäntenä, kertoo kilpailun yhteyshenkilö Paavo Vesterinen.

Loppiaisena on tarkoitus hiihtää perinteisen kahdeksanosuuksisen maakuntaviestin lisäksi 12-vuotiaiden nuorten neliosuuksinen viesti.

Nuorilla pakkasraja on 17 astetta ja aikuisilla 20.

Vesterisen mukaan perjantaille on ennustettu 18 asteen pakkasta, joka saattaa merkitä sitä ettei viestejä perjantaina hiihdetä.

Hämeen viestin ilmoittautumisaika päättyi maanantaina. Maakuntaviestiin ilmoittautui vain 13 joukkuetta ja nuorten viestiin 14 joukkuetta. Esimerkiksi maakunnan huippuseuroihin lukeutuva Hämeenlinnan Hiihtoseura ei ilmoittanut lainkaan joukkuetta maakuntaviestiin. Hämeenlinna sijoittui viime vuonna kolmanneksi ja toissa vuonna kakkoseksi.

Hämeen viestin peräti 24 kertaa peräkkäin voittanut Valkeakosken Haka ei sekään ilmoittanut Tammelaan parasta kokoonpanoaan.

– Parhaimmisto on Tour de Skilllä ja myös Lahdessa samaan aikaan hiihdettävä Scandinavia-cup verottaa kärkihiihtäjiä. Tänä talvena on muutenkin selkeästi näkynyt osanottajamäärien laskua kilpailuissa. Latuja on harvassa, joten harjoitusmatkoista tulee turhan pitkiä, Vesterinen toteaa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti