Lounais-Häme

Pakkovoittojen paikka

 

Kaksi ottelua, kaksi voittoa. Siinä saldo, minkä FPS:n pitäisi pystyä haalimaan ensi viikonvaihteen vieraspelikiertueelta, että selviäisi ilman karsintaa.

Palloseuralla oli mahdollisuus vahvistaa asemiaan Suomi-sarjan alemman jatkosarjan kärjessä, kun joensuulainen Kiekkokopla vieraili sunnuntai-iltana Forssassa. Siihen forssalaisjoukkue ei kyennyt, vaikka sillä oli enemmän kuin riittämiin maalipaikkoja ottelun voittamiseen.

FPS ei pystynyt paikoistaan huolimatta rikkomaan pelissä kuparista ja Kiekkokopla vei 0–3 (0–0, 0–2, 0–1) -voitolla pisteet Joensuuhun.

-Vastustajan maalivahti oli hyvä, mutta täytyy tätä ottaa omaankin piikkiin. Ei ole leikin asia, että tuollaisissa tekopaikoissa mokaa, harmitteli FPS:n päävalmentaja Santeri Immonen hukattuja mahdollisuuksia.

Ensimmäinen erä mentiin sunnuntaina maaleitta. Lähimmäksi maalintekoa pääsi FPS:n lujaa laukonut Jesper Ahlgren, mutta kiekko kimposi tolpasta Kiekkokoplan kannalta turvallisesti takaisin jäälle.

Toinen erä oli pelillisesti FPS:n hallintaa. Erän maalit menivät silti vieraille. FPS pyöritti ja pyöritti, mutta ei saanut kiekkoa millään Tuomas Heikkosen vartioimaan maaliin.

Kiekkokopla teki osumansa terävistä vastahyökkäyksistä, joihin se rynnisti kesken FPS-painostuksen. Avausmaalin laukoi Joonas Hyttinen vastustamattomasti takakulmaan hyvän nousun päätteeksi.

0–2-lukemat syntyivät erän lopulla. Vieraat pääsivät FPS:n pehmeän pelaamisen ansioista peräti kolmella yhtä vastaan. Perttu Lappalainen lirutti ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon ohi FPS:n maalivahdin Toni Pohjosen.

FPS oli niskan päällä myös päätöserässä, mutta alkoi näyttää siltä, että forssalaispelaajilta alkoi loppua uskokin, kun ei kiekkoa tunnuttu saavan millään maaliin. FPS pääsi pari kertaa ylivoimalle, mutta tehoja ei löytynyt.

Lopussa FPS yritti kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Osuman teki kuitenkin keskikentällä kiekon saanut Kiekkokoplan Joonas Hyttinen.

-Paikkojen olisi pitänyt riittää, mutta maalinteko oli taas vaikeaa, Immonen totesi.

Kaiken torjunut Tuomas Heikkonen venyi kiekon eteen 37 kertaa. FPS:n maalilla hyvin pelannut Toni Pohjonen torjui 26 kertaa.

FPS valahti sunnuntain kierroksella tasaisen jatkosarjan kärkipaikalta kolmossijalle. Joukkue varmistaa sarjapaikkansa, jos se voittaa kaksi viimeistä otteluaan ensi viikonvaihteessa.

FPS kohtaa lauantaina D-Kiekon Jyväskylässä, sunnuntaina Kiekkokoplan Joensuussa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti