Lounais-Häme

Pakopeli taipuu telttaolosuhteisiin

Jokioislainen Leinon perhe kömpii esiin vihreästä teltasta. Äiti ja tyttäret ovat juuri selvittäneet tiensä ulos telttaolosuhteisiin sovelletusta huonepakopelistä.

-Aika vaikea se oli. Pääsimme sentään ulos, kun lopulta tajusimme idean, tyttöjen äiti Jenni Leino nauraa.

Kokemus oli nelikolle ensimmäinen suurta suosiota nauttivista pakopeleistä. Kaikista Suomen isoista kaupungeista löytyvä pakopeli oli inspiroinut partiolippukunta Korvenkävijöitä.

-Innostuimme pakopelistä, kun osallistuimme sellaiseen itse. Telttaversion suorittaa hiukan alkuperäistä nopeammin, lippukunnanjohtaja Laura Saastamoinen kertoo.

Tiivistettynä pakopelin ajatuksena on ratkaista tehtäviä ja arvoituksia ja löytää niiden avulla avain vapauteen. Talviriehan pakopeleissä tavoitteena oli kerätä palapelin palaset ja toisessa versiossa puuttuvat lorun lauseet.

Korvenkävijöiden ja Jokioisten seurakunnan yhteisessä talviriehassa oli pakopelin lisäksi tarjolla muutakin hiukan totutusta poikkeavaa ohjelmaa. Lipunmyyntikojuun rakennettu elävä hedelmäpeli kirvoitti lapsissa hersyvää naurua. Metsään viritetyllä ramboradalla pääsi koettelemaan voimiaan.

Lähinnä kesätapahtumista tuttu keppihevosrata toimi myös talviriehassa mitä mainioimmin. 3-vuotias forssalainen Elmo Mali paineli kepparirataa tottuneesti – kokemusta oli kertynyt aiemmin muun muassa Elonkierron Mansikki-tapahtumasta.

Elmon isä, Otto Mali kertoo perheen kiertävän kaikki lähiseudun lapsiperheille suunnatut tapahtumat.

-Meillä on kolme lasta, nuorin vasta viiden kuukauden ikäinen. Isommat viihtyvät näissä tapahtumissa tosi hyvin. On hienoa, että niitä järjestetään.

Epävakainen talvi jännitti niin tapahtuman järjestäjiä kuin osallistujiakin, mutta keli oli tapahtumalle lopulta enemmän kuin suotuisa.

-Aika vähälumisia ovat viime talvet olleet, mutta onneksi nyt on edes vähän, Otto Mali huikkasi ennen kuin lähti Elmon perässä vuoren valloitukseen.

Seurakunnan ja Korvenkävijöiden yhteinen talvirieha järjestettiin nyt toista kertaa. Tapahtuman ruokamyynnistä kertyneet tuotot käytetään Yhteisvastuukeräykseen sekä Jokioisten partiolaisille. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti