Lounais-Häme

Palestiinalaisten Abbas pyysi anteeksi juutalaisvastaisia puheitaan: "Holokausti on hirvittävä rikos"

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas (keskellä) piti puheen maanantaina. Perjantaina hän pyysi anteeksi.

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on pahoitellut juutalaispuheitaan, kertoo Reuters.

Abbas puhui tiistaina Ramallahissa, joka sijaitsee Palestiinan Länsirannan keskiosissa. Hän sanoi Palestiinan vapautusjärjestön kansalliskokouksessa pitämässään puheessaan, että natsien toteuttama juutalaisten joukkomurha oli seurausta juutalaisten taloudellisista toimista, eikä sillä ollut mitään tekemistä heidän uskontonsa kanssa. Abbasin puheesta kertoi BBC.

Nyt Abbas on pyytänyt anteeksi puheitaan. Hänen mukaansa saksalaisten harjoittama holokausti, jossa kuoli arviolta noin kuusi miljoonaa juutalaista toisen maailmansodan aikana, on kaikkein hirvittävin historiassa tehty rikos.

– Jos joku loukkaantui lausunnostani, erityisesti juutalaiset, pyydän heiltä anteeksi. Haluan vakuuttaa kaikille, ettei tarkoitukseni ollut loukata ja toistaa, että kunnioitan juutalaista uskontoa kuten myös muita yksijumalaisia uskontoja, sanoi Abbas virallisen lausunnon mukaan.

Alkuviikon puheen jälkeen israelilaiset kiirehtivät tuomitsemaan Abbasin puheet. Keskiviikkona Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu älähti puheista ja pyysi kansainvälistä yhteisöä tuomitsemaan Abbasin juutalaisvastaiset kommentit.

– Näyttää siltä, että kerran holokaustin kieltäjä, aina holokaustin kieltäjä. Pyydän kansainvälistä yhteisöä tuomitsemaan Abbasin vakavan juutalaisvastaisuuden, jonka olisi jo kauan sitten pitänyt loppua tässä maailmassa, twiittasi Netanjahu keskiviikkona.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic