Lounais-Häme

Palkittu SoVo ei peruuttele

FUTSAL

Somero

Someron Voimalla riittää nälkää Futsal-Liigan pronssiotteluun. Tappiollista välieräsarjaa Ilvestä vastaan ei jääty surkuttelemaan, kaikki panokset ovat sunnuntain matsissa GFT:tä vastaan.

Pronssimitalien kohtalo ratkaistaan kerrasta poikki -systeemillä paremmin runkosarjassa sijoittuneen joukkueen eli SoVon kotikentällä Somerolla.

– Motivaatiota riittää ehdottomasti sunnuntain otteluun. Meidän tavoitteena tähän kauteen lähtiessä oli selvitä neljän joukkoon ja pelata mitaleista Somerolla, siitä urakasta on enää viimeinen etappi jäljellä, kertoo Voiman joukkueenjohtaja Jarkko Ihalainen.

SoVo haluaa näyttää pronssipelissä somerolaisyleisölle, ettei ole niin vaisu miltä välieräsarja ja etenkin surullinen kotipeli Ilvestä vastaan näytti. Pronssimitali olisi iso juttu seudulle, Somerolle ja etenkin seuralle.

– Meillä on nälkää. Vain kaksi pelaajistamme on aiemmin voittanut mitalin, GFT:n pelaajista lähes kaikilla on ennestään useita mitaleja. GFT:n kauden ainoana tavoitteena oli pelata kullasta, meidän motivaatiomme on varmasti korkeammalla, Ihalainen sanoo.

SOVO MÄTTI runkosarjassa joukkueista eniten maaleja. Ilvestä vastaan hanat olivat tukossa, mutta Ihalainen uskoo, että pronssipelissä joukkue osuu taas normaaliin malliin.

– Uskon, että molemmat joukkueet pelaavat pronssipelissä iloista, hyökkäävää ja viihdyttävää peliä. Juuri sellaista, missä SoVo on parhaimmillaan.

GFT on Ihalaisen mukaan rutinoitunut, perusfutsalia pelaava joukkue. Se ei puolusta yhtä kurinalaisesti kuin SoVo-hyökkäykselle vaikeuksia tuottanut Ilves.

– Meidän kohtaamisemme ovat olleet tasaisia vääntöjä. Pronssiottelusta tulee varmasti hyvä peli, kumpikaan ei tule peruuttelemaan.

SOVON TYÖ lajin parissa on saanut tunnustusta, sillä TUL:n Hämeen piiri palkitsi SoVo Futsalin liigajoukkueen piirin viime vuoden parhaana joukkueena. SoVo sijoittui viime vuonna liigassa kuudenneksi ja pelasi vahvan syksyn tämän kauden sarjassa.

Vuoden liikuttajan/seuratoimijan palkinnon sai Jarkko Ihalainen. Kuusi vuotta SoVon joukkueenjohtajana ja sitä ennen joukkueessa pitkään maalivahtina pelannut Ihalainen oli muistamisesta mielissään.

–  Tämä tuli yllätyksenä, en osannut sitä yhtään odottaa. Kyllähän se tuntuu mukavalta, kun saa työstä tunnustusta, Ihalainen sanoo.

Futsalin suosio on viime vuosina noussut Somerolla niin kuin koko maassa. Harrastajamäärät lajissa ovat hurjassa kasvussa.

– Futsal on erinomainen koululiikuntalaji ja hyvä harrastus jalkapalloilijoille talven ajaksi. Futsal kehittää tekniikkaa, lisäksi sitä on helppo ja halpa harrastaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti