Lounais-Häme Jokioinen

Palkkahallinnon neuvottelut uusiksi naapureiden kanssa, Jokioinen muuttaa näkökulmaa

Jokioinen muuttaa näkökulmaa. Neuvottelut kuntien yhteistyöstä Humppilan, Tammelan, Ypäjän ja Someron kanssa jatkuvat.
Jokioinen siirtää vanhan, naapurien kanssa tehdyn palkkahallinnon yhteistyön aiesopimuksen roskiin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jokioinen siirtää vanhan, naapurien kanssa tehdyn palkkahallinnon yhteistyön aiesopimuksen roskiin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten, Ypäjän, Humppilan ja Tammelan kunnat sekä Someron kaupunki ovat suunnitelleet palkkahallintonsa yhdistämistä.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan Jokioinen olisi ottanut palkkahallinnon hoitamisen kontolleen.

Kunnanhallitus siirsi nyt kuitenkin entisen aiesopimuksen sivuun ja päätti keskeyttää nykymuotoisen palkkahallintoyhteistyön valmistelun Someron kaupungin ja Tammelan kunnan kanssa.

Tavoitteena oli, että Someron ja Tammelan palkkahallinnosta siirtyisi työntekijöitä Jokioisten kunnan palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Kunnanjohtaja Jarmo Määtän mukaan kunnat palaavat kuitenkin uudelleen asian äärelle.

– Muutamme lähestymiskulmaa. Eli ensin katsomme millaisen mitoituksen tarvitsemme palkkahallinnon hoitamiseen ja vasta sen jälkeen mitoitamme työntekijäresurssit sen mukaan, Määttä kommentoi.

Suunnitelma oli, että kuntien palkkahallinnon yhteistyö käynnistyisi vuoden 2020 alussa. Jokioisten kunnan mukaan prosessi on ollut vireillä pitkään, ja se on edistynyt hitaasti.

Suunniteltu yhteistyösopimus olisi ollut sisällöltään niin laaja, että se edellyttäisi valtuustokäsittelyä kunnissa. Aikataulullisesti se ei Jokioisten mukaan ole enää mahdollista.

Jokioinen hoitaa sopimustensa mukaan palkanlaskennan tällä hetkellä Ypäjälle ja Humppilaan vuoden 2020 loppuun asti.

Jokioisten kunnanhallitus päätti irtisanoa palkkahallintosopimukset Ypäjän ja Humppilan kanssa päättyviksi vuoden 2020 lopussa. Mahdollisista uusista sopimuksista neuvotellaan irtisanomisaikana. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic