Lounais-Häme Forssan seutu

Palkkahallinto kariuttaa seudullista yhteistyötä heti alkuunsa – Forssan Kesäniemi pettyi Tammelan lipeämiseen seudun kuntien rintamasta

Somero valitsi Loikun, Tammela lähti omille teilleen.
Loimijoen kuntapalveluiden pääomistajia ovat Forssan kaupunki ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä. Uudeksi pienosakkaaksi tulee Someron kaupunki, jonka palkanlaskenta siirtyy Loikulle elokuun alussa. Loikulla on tällä hetkellä kahdeksan henkilöä palkkahallinnossa. – Somerolta tulee lisäksi kaksi työntekijää, palkkasihteeri Laura Westerholm kertoo. Kuva: Lassi Puhtimäki
Loimijoen kuntapalveluiden pääomistajia ovat Forssan kaupunki ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä. Uudeksi pienosakkaaksi tulee Someron kaupunki, jonka palkanlaskenta siirtyy Loikulle elokuun alussa. Loikulla on tällä hetkellä kahdeksan henkilöä palkkahallinnossa. – Somerolta tulee lisäksi kaksi työntekijää, palkkasihteeri Laura Westerholm kertoo. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi ei peittele pettymystään seudullisen palkkahallinnon kariutumisesta: Tammela lipesi linjasta.

– Yhteisistä pelisäännöistä ei pystytty pitämään kiinni. Palkkahallinto on volyymibisnestä. Mahdollisimman iso yksikkö laskisi kaikkien kustannuksia.

Seudullinen palkkahallinto nousi yhdeksi kehittämiskohteeksi viime elokuussa pidetyssä seutuyhteistyöseminaarissa.

Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä sitoutuivat valtuustojen päätöksillä yhteiseen palkkahallinnon selvitystyöhön. Mukaan lähtivät myös Somero ja Loimaa.

Tavoitteeksi kirjattiin ”löytää kustannustehokas ja resurssiviisas malli tuottaa kunnille palkkahallinnon palveluja ja kehittää HR-prosesseja vastamaan tämän päivän vaatimuksia”.

Neuvotteluiden ja tarjousvertailujen jälkeen Somero päätti Forssan tavoin hankkia palkkahallinnon palvelut Loimijoen kuntapalvelut oy:lta (Loiku).

Jokioinen hoitaa jatkossakin Humppilan ja Ypäjän palkanlaskennan. Jokioinen kuitenkin vaihtaa Forssan seudun julkisen hallinnon toimijoiden ja Someron kanssa samaan ohjelmistoympäristöön.

– Kun eläköitymisiä tulee, kunnan palkkahallintoon ei enää rekrytoida uutta väkeä. Silloin ykkösvaihtoehto on ostaa palveluja Loikulta, Jokioisten kunnanjohtaja Jarmo Määttä kertoo.

Tammelan kunnanhallitus torppasi

Tammelalle seudullinen yhteistyö ei kelvannut.

Kunnanjohtaja Kalle Larsson esitti kunnanhallitukselle maaliskuussa yhden Loikun osakkeen hankkimista 2 200 eurolla. Tällöin kunta olisi voinut ostaa palkkahallinnon palvelut Loikulta ilman kilpailutusta.

Kunnanhallitus palautti asian uudelleen käsittelyyn ja päätti käynnistää kilpailutuksen.

Kevään aikana Loiku ilmoitti Tammelalle pidentävänsä aiemmin lähettämänsä tarjouksen voimassaoloaikaa. Kuntien omistamana in house -yhtiönä se ei voi osallistua julkiseen kilpailutukseen.

Julkisessa kilpailutuksessa saatujen kahden tarjouksen perusteella Tammela päätti hankkia palkkahallinnon palvelut kokonaistaloudellisesti edullisemman tarjouksen tehneeltä Kuntalaskenta oy:lta, joka hoitaa muun muassa Pieksämäen ja Juvan palkkahallintoa.

– Olen ihan vilpittömästi harmissani, jos tähän liittyy jonkinlaista antipatiaa Loikua kohtaan, Kesäniemi sanoo.

Luitko tämän: Forssan seudun kuntajohtajat: Jos ei tapahdu rakenteellisia muutoksia, salkkumiehet katsovat mihin kuntaan teidät liitetään (FL 6.3.2020)

”Monopoliaseman luomista en sulata”

Kunnanjohtaja Larssonin ollessa lomalla valtuuston 2. varapuheenjohtaja ja Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Nissilä selvittää Tammelan kantaa.

Hänestä yhteistyön selvittäminen ajautui heti väärille raiteille.

– Hämmästelen, miksi vetovastuu seudullisen palkkahallinnon kilpailuttamisesta annettiin Loikulle, joka on yksi toimijayritys. Olisin toivonut, että liikkeelle olisi lähdetty oikeasta markkinavuoropuhelusta. Monopoliaseman luomista en sulata ollenkaan.

Nissilä pitää seudullista rakennusvalvontaa viimeisimpänä hyvänä esimerkkinä siitä, miten yhteistyön pitäisi laskea kustannuksia mutta käykin toisin. Jos Tammela olisi ostanut Loikun osakkeen, kunta olisi ollut mukana ”maksoi mitä maksoi”.

– Kun kunnat avaavat ovia, saadaan kilpailua ja sellaiset hinnat, jotka eivät nouse jatkuvasti kauheaa vauhtia. Silloin syntyy myös uusia ahaa-elämyksiä ja tapoja toimia.

Paljon muitakin yhteistyösuunnitelmia

Seudun kunnat suunnittelevat myös muun muassa vuokra-asuntoyhteistyötä ja seutukirjastoa, jonka Kesäniemi toivoo menevän maaliin.

– Palkkahallintoa pidin helppona seudullisena steppina, sillä näen sen puhtaasti tekniseksi suoritukseksi. Se, että nyt heti lipsuttiin, vie pohjaa pois yhteistyön rakentamiselta.

Hän sanoo ymmärtävänsä, että jokainen itsenäinen kunta tekee omat päätöksensä, mutta pitää seudun kuntia liian pieninä toimimaan yksin.

– Ei onnistu, että kaikki pelaavat omaan pussiinsa, vaikka siihen täällä on hyvät perinteet.

Nissisestä muiden ei kannata loukkaantua siitä, jos kunta tekee ratkaisuja säästöjä tavoitellakseen.

– Muutos oli tehtävä, sillä tuki Tammelan palkkahallinnossa nykyisin käytössä olevalle ohjelmistolle loppuu. FL

Lue myös: Muutosten juna viheltää jo – Forssan seudulla valmistelua odottaa toistakymmentä yhteistyöhanketta (FL 22.11.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic