Lounais-Häme Forssa

Pallo monitoimikeskuksen urakkatarjouksista nyt Forssan valtuustolle – Kaupunginhallituksen kokouksessa esitettiin päätöksenteon lykkäämistä loppuvuoteen

Johanna Häggman (kesk.) esitti kaupunginhallituksessa päätöksenteon lykkäämistä loppuvuoteen.
Monitoimikeskus sijoitetaan Tölön koulun viereiselle tontille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Monitoimikeskus sijoitetaan Tölön koulun viereiselle tontille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan monitoimikeskushankkeessa edetään kohti urakkatarjousten pyytämistä. Kaupunginhallitus sai maanantaina hyväksyttyä päätösesityksen, johon ottaa seuraavaksi kantaa kaupunginvaltuusto kokouksessaan juhannuksen jälkeen. Edellisessä kokouksessaan viikko sitten kaupunginhallitus jätti asian vielä pöydälle lisäharkintaa varten.

Nyt päätös saatiin hyväksyttyä yksimielisesti. Johanna Häggman (kesk.) tosin esitti kaupungin haastavaan taloustilanteeseen vedoten, että asia olisi jätetty pöydälle ja tuotu päätöksentekoon uudelleen loppuvuodesta, jolloin myös koronapandemian vaikutukset talouteen ovat paremmin tiedossa. Häggmanin esitys ratkesi kannattamattomana ja hän ilmoitti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Kaupunginhallitus hyväksyy urakkatarjoukset

Valtuustolle annettavassa esityksessä ehdotetaan, että valtuusto hyväksyy monitoimikeskuksesta huhtikuun lopussa päivätyt suunnitelmat urakkalaskentaa ja toteutusta varten. Lisäksi ehdotetaan investoinnin nettokustannusten ylärajaksi 21 miljoonaa euroa valtuuston kokouksessa viime syyskuussa tehdyin rajauksin.

Valtuuston myös ehdotetaan oikeuttavan teknisen toimen asettamaan kohde urakkalaskentaan ja kaupunginhallituksen hyväksymään kokonaistaloudellisesti edullisimmat urakkatarjoukset.

Kaupunginhallitus hyväksyi monitoimikeskuksen investoinnin poistoajaksi 30 vuotta ja korkotasoksi 2 prosenttia, sillä edellytyksellä, että valtuusto hyväksyy sille tehdyn päätösehdotuksen.

Valmista syksyllä 2022?

Monitoimikeskuksen koulurakennuksen on tarkoitus valmistua kesällä 2022 ja koko hankkeen syksyllä 2022. Keskuksesta on tulossa varhaiskasvatuksen, peruskoulun 1.–9.-vuosiluokkien ja pienryhmien eli yhteensä noin 700 lapsen ja nuoren oppimiskeskus.

Monitoimikeskus korvaa nykyiset Tölön ja Kuhalan koulut ja Kurjenpesän sekä Taikatuulen päiväkodit. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic