Lounais-Häme Forssa

Palloseura aikoo pelata piirun verran aggressiivisemmin

FPS hakee aktiivisella pelillä ylemmästä loppusarjasta kotietua Suomi-sarjan pudotuspeleihin.
FPS aloittaa lauantaina Suomi-sarjan ylemmän loppusarjan kotipelillä Kiekko-Espoota vastaan. Kuva: Tapio Tuomela

Suomi-sarjan ylempi loppusarja polkaistaan vauhtiin tänään lauantaina. Forssan Palloseura lähtee sarjaan viidenneltä sijalta. Joukkue saa ensimmäiseen jatkopeliinsä vastaan kolmospaikalla majailevan Kiekko-Espoon. Kiekko putoaa jäähän Forssan jäähallissa kello 17.

– Hyvillä tuntemuksilla mennään eteenpäin. Edessä on seitsemän peliä kovia vastustajia vastaan, FPS:n valmentaja Asko Rantanen sanoo.

FPS uskoo vahvasti omaan pelitapaansa. Ylemmässä jatkosarjassa tarvitaan pelaajilta vielä potku lisää runkosarjaan verrattuna, jotta tavoitteet täyttyvät.

– Runkosarjan 32 peliä osoittavat lähtökohdat tähän sarjaan, olemme sillä paikalla millä meidän kuuluukin olla. Lähellä edellä on pari-kolme joukkuetta, joita lähdemme tavoittelemaan. Haemme kotietua pudotuspeleihin, Rantanen sanoo.

Rantanen odottaa omiltaan rohkeaa peliä, jossa ei kuitenkaan sorruta ylilyönteihin.

– Meidän pitää luistella hyvin ja olla muutenkin aktiivisia. Kaveri pitää saada horjutettua radaltaan. On pelattava piirun verran aktiivisemmin ja aggressiivisemmin kuin tähän asti. Homma ei saa kuitenkaan mennä yli, täytyy olla kiekollisesti fiksuja, pitää järki mukana.

FPS pääsee jatkopeleihin neljällä ketjulla, lähes parhaalla miehistöllään. Varmuudella rivistä on poissa vain loukkaantunut hyökkääjä Jyri Waajakoski, jonka toipumisaikatulusta ei ole varmuutta.

Lisäksi jalkavaivaisen Joel Lehtosen pelaaminen on epävarmaa.

– Esittelemme lauantaina myös uuden pelaajan, Rantanen kertoo.

FPS:n pitäisi olla hyvässä iskussa, vaikka runkosarjan loppupuoli ei sujunut toivotusti. Ennen joulua sarjan kärkeä kolkutellut FPS oli lopulta Hokin voittamassa runkosarjassa viides.

– Meille osui vaikeampi hetki tammikuun alkuun. Runkosarjan viimeinen peli oli jo hyvä.

Runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pelaavat yksinkertaisen loppusarjan. FPS sai sarjaan kolme kotipeliä, kun runkosarjan neljä parasta joukkuetta pelaavat neljä ottelua kotijäällä. Palloseura saa kuitenkin sarjan kolme kärkijoukkuetta eli Hokin, Pyryn ja Kiekko-Espoon vieraisille Forssaan, joten ohjelma ei ole hankalin mahdollinen.

Runkosarjan pisteet ovat voimassa loppusarjassa. Hokki on karussa, mutta esimerkiksi Hunters ja Espoo ovat 4–5 pisteen päässä.

Loppusarjasta haetaan asetelmat pudotuspeleihin, joihin selviävät varmuudella seitsemän parasta. Loppusarjan kahdeksas joukkue ratkaisee viimeisen pudotuspelipaikan kohtalon alemman loppusarjan voittajan kanssa.

– Nythän on se hetki, kun näistä hommista pääsee nauttimaan. Äijistä otetaan vielä hieman lisää irti, mutta maltti pidetään matkassa, Rantanen sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic