Lounais-Häme

Palloseura hakee kotietua pudotuspeleihin

Forssan Palloseura päätti Suomi-sarjan runkosarjan viikonvaihteessa komeasti nelossijaan. Kauan ei ehdi joukkue treenata ja paikkailla rivejään, sillä ylempi loppusarja alkaa jo viikonvaihteessa.

FPS matkaa niin sanotulle pohjoisen-kierrokselle, kun se kohtaa lauantaina JHT:n Kalajoella ja sunnuntaina Hokin Kajaanissa. Vastassa ovat runkosarjan kolmonen ja vitonen, joten helpolla ei pisteitä lähde mukaan.

-Nyt pitää latingin olla tapissa jokainen ilta ja onnistua hyvin, mikäli haluaa saada pisteitä näistä peleistä, toteaa FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

 

Jatkosarjassa haetaan asetelmia lähestyviä pudotuspelejä varten. Kaikki ylemmän sarjan kuusi joukkuetta pääsevät niihin mukaan, lisäksi sinne kipuaa kaksi parasta joukkuetta alemmasta loppusarjasta. Ottelupareissa ovat vastakkain sarjan ensimmäinen ja kahdeksas joukkue, toinen ja seitsemäs, kolmas ja kuudes sekä neljäs ja viides. Pudotuspelien kaksi parasta etenee Mestiksen karsintaan.

Tahti on tiivis, sillä jatkosarjan kymmenen peliä pelataan kahden ottelun viikkovauhdilla.

-Lähdemme hakemaan kotietua pudotuspeleihin eli paikkaa neljän parhaan joukkoon. Se on hyvä haaste jatkosarjaan, Rantanen sanoo.

 

FPS pääsee hyvistä asemista jatkopeleihin. Joukkueen peli parani runkosarjan loppua kohden, ja välillä kadoksissa ollut maalijyväkin löytyi.

Pelaajatilanne tuo silti mietittävää taustajoukoille. Jukka-Pekka Kurtelius ja Joel Lehtonen ovat todennäköisesti poissa vahvuudesta koko loppukauden, ja viikonvaihteen kierroksella jalkansa loukannut Samuli Virtanenkin useamman viikon.

Kun vielä hyviä otteita Palloseurassa esittänyt Niklas Lehtimäki sai kutsun takaisin TuToon, oli selvää, että joukkueen piti reagoida tilanteeseen. FPS:ään saatiin pikavauhtia laituri Kristian Tikka, joka on tällä kaudella pelannut Mestiksen KeuPan ohella lainalla HCIK:ssa ja Hokissa.

-Puolustukseen olisi pakko löytää joku pelaaja, Rantanen lisää.

 

FPS lähtee hakemaan pinnoja jatkosarjasta tiukalla taistelulla ja omaan, tiiviiseen yhdessä tekemiseen pohjautuvaan pelitapaan luottaen.

-Meillä ei ole tässä porukassa yhtään isoa staraa. Ainoa tie eteenpäin on yhdessä tekeminen, Rantanen painottaa.

Vaikka Palloseuran otteet paranivat runkosarjan loppua kohden, joukkueella on parantamisen varaa. Rantanen tietää, mitkä kohdat pitää saada pelittämään, mikäli pudotuspeleihin halutaan ottaa kotietu.

-Lähtökohta on se, että puolustuksen pitää toimia. Sen pitää olla jatkosarjassa luokkaa parempaa ja tiiviimpää kuin tähän asti.

– Myös viisikkopelaamisessa on kehittämistä. Meidän pitää sekä hyökätä että puolustaa tiiviisti viisikkona, Rantanen lisää.

 

Yleisön tuki on tärkeää. FPS:n runkosarjan peleissä kävi Suomi-sarjatasolle kohtalaisen hyvin väkeä, mutta hallille mahtuu lisääkin porukkaa. FPS pelaa ensimmäisen jatkosarjan kotiottelunsa ensi viikon lauantaina JHT:tä vastaan.

-Onhan se ihan eri latinki pelata, kun hallissa on kunnolla väkeä. FL

 

Loppusarja vieraspeleillä alkuun
La 20. tammikuuta JHT-FPSSu 21. tammikuuta Hokki-FPSLa 27. tammikuuta FPS-JHTSu 28. tammikuuta FPS-HokkiPe 2. helmikuuta Pyry-FPSLa 3. helmikuuta Hunters-FPSKe 7. helmikuuta FPS-PyryLa 10. helmikuuta FPS-KooVeeSu 11. helmikuuta FPS-HuntersLa 17. helmikuuta KooVee-FPSYlemmän loppusarjan jälkeen pelataan pudotuspelit, joihin osallistuu ylemmän loppusarjan joukkueiden lisäksi kaksi alemman loppusarjan parasta joukkuetta. 

Uusimmat

Fingerpori

comic