Lounais-Häme Forssa

Palloseura iski kahdesti ja jätti Laser HT:n maaleitta Forssassa

Laser HT jäi ilman maaleja Forssassa.
FPS ja Laser HT väänsivät tiukat kolme erää Forssassa. Palloseuran puolustaja Samuli Virtanen pelasi totutun jämäkästi.

Forssan Palloseuran erinomainen syysvire pitää Suomi-sarjassa. FPS täydensi pistesarakettaan lauantaina taas kolmella pisteellä, kun se kukisti vauhdikkaassa, mutta vähämaalisessa ottelussa oululaisvieraansa Laser HT:n maalein 2–0 (0–0, 1–0, 1–0). Paikkoja oli useampaankin osumaan, mutta maalivahdit olivat hyviä molemmissa päissä kenttää.

FPS vei peliä alusta asti, vaikka avausosumaa piti odottaa melkein toisen erän puoliväliin. FPS sai kiekon ensimmäisessä erässä parhaimmillaan tolppaan asti, kun Peteris Pujats pääsi rangaistuslaukaukseen Laserin puolustuksen kaadettua hänet läpiajossa.

Omat saumansa oli vierasjoukkueellakin. Paras tilaisuus tuli heti ottelun alkupuolella, kun joukkue pääsi pelaamaan lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan, mutta FPS-puolustus ja maalissa Petrus Lintonen kestivät.

FPS pystyi lopulta maalintekoon toisessa erässä. Joukkue polki kovaa ja painosti rajusti. Viimein Jyri Waajakosken heti Aleksi Karlssonin voittaman aloituksen jälkeen ylänurkkaan kiskaisema laukaus oli liikaa Laserin maalivahdille Sami Väliharjulle.

Enempää osumia erässä ei muutamista hyvistä forssalaispaikoista huolimatta nähty. Päätöserääkin mentiin lähes puoleen väliin, ennen kuin kotiyleisö pääsi taas hurraamaan. Erää hallinnut FPS kehitti valtavan mylläkän Laserin maalille, ja lopulta Peteris Pujatsin onnistui tunkea kiekko verkon perille ja siirtää kotijoukkue 2–0-johtoon.

Oululaisjoukkue yritti lopussa kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta FPS kesti ja oli pari kertaa lähellä kolmatta osumaa.

– Ihan hyvää peliä meiltä. Paikkoja oli useampaan maaliin, mutta yksikin riittää, jos jättää vastustajan nollille, totesi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.Laser HT on taulukossa alempaa keskikastia, mutta nuori joukkue jaksoi polkea kovaa ja yrittää loppuun asti.

Petrus Lintonen oli Palloseuran maalilla ohittamaton ja torjui pelissä 22 kertaa. Laserin maalilla Sami Väliharjulla oli vielä enemmän hommia, hän joutui torjuntatöihin 31 kertaa.

– Molemmat maalivahdit torjuivat hyvin tänään, Rantanen kehui.

Sarjataulukossa neljäntenä oleva Palloseura jatkaa Suomi-sarjakamppailuja jo sunnuntaina. Joukkue matkustaa Jyväskyläläisen Riemun vieraaksi. Riemu on sarjassa kymmenentenä.

– Lähdemme hakemaan pinnoja fiksulla vieraspelikiekolla.

FPS joutuu peliin ilman tehomiestään Waajakoskea, joka sai lauantain kamppailun loppupuolella ottelurangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat