Lounais-Häme Forssa

Palloseuralle ei jäänyt jossiteltavaa: Joukkue sai irti sen, mitä oli irrotettavissa

FPS ja sen pelaajat ottivat isoja askelia eteenpäin kauden aikana.
FPS pelasi hyvän kauden Suomi-sarjassa. Mestis-karsinnat jäivät yhden voiton päähän. Kuva: Lassi Puhtimäki
FPS pelasi hyvän kauden Suomi-sarjassa. Mestis-karsinnat jäivät yhden voiton päähän. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vaikka täpärä tappio otteluvoitoin 3–2 Hokille varmasti ketutti forssalaista kiekkoväkeä, jää Palloseuran kausi Suomi-sarjassa selvästi plussalle.

Palloseura sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja pelasi vahvan ylemmän jatkosarjan. Suomi-sarjan pudotuspeleissä FPS päihitti Pyryn tiukassa ottelusarjassa voitoin 3–2, kunnes tie nousi pystyyn Mestiksen karsintoihin jatkanutta Hokkia vastaan.

Pelaajat ottivat isoja askelia kauden mittaan, ja joukkueen pelitapa hioutui. Paketti oli tiivis ja tehokas.

– Heti hävityn ratkaisuottelun jälkeen tietysti harmitti, mutta kyllä fiilikset ovat nyt hyvät. Meillä oli kova uskoon omaan tekemiseemme, ja pelaamisemme kehittyi. Kaikki löimme peliin. Hyvä kausi ja hyvä kevät, ei jäänyt jossiteltavaa suuntaan tai toiseen, toteaa FPS:n päävalmentaja Asko Rantanen.

FPS:n harjoituspelit eivät sujuneet kummoisesti, ja moni oli valmis ennustamaan forssalaisjoukkueelle vaikeaa kautta. Palloseura painoi kuitenkin tiukasti duunia ja aloitti sarjan vahvasti. Joukkue oli koko syksyn aivan kärjen tuntumassa.

– Joulun jälkeen tuli heikompi vaihe, mutta teimme ajoissa korjausliikkeitä ja peli alkoi taas kulkea kevättä kohti.

FPS kaatoi sarjan suosikkeihin kuuluneen Pyryn pudotuspeleissä ja pisti Hokin ahtaalle. Mestis-karsinta jäi yhden voiton päähän.

– Olihan se huikea prosessi, minkä joukkue kävi läpi syksystä kevääseen. Epäilijöitä riitti, mutta kun syksyllä juttelin joukkueen avainpelaajien kanssa, meillä oli jo vankka usko tekemiseemme.

Rantasen mukaan joukkue kasvoi kauden mittaan. Pelaajista osa otti isoja, osa hieman pienempiä askelia. Kaikki menivät kuitenkin eteenpäin.

– Joukkue kasvoi myös henkisesti. Voi sanoa, että pojista tuli miehiä. Opittiin voittamisen taito.

Kehitystä onkin tapahduttava, sillä Suomi-sarjan taso nousee vuosi vuodelta.

– Kärjessä on 6–7 joukkuetta, jotka tekevät erittäin laadukkaasti töitä. Eikä se peräpääkään ole huono, saimme sen itse kauden mittaan huomata, Rantanen toteaa.

FPS-luotsi uskoo siihen, että forssalainen edustuskiekko voi palata Mestikseen. Taitoa on, ja resurssitkin riittävät. Nousu vaatii paljon tahtoa ja panostusta.

– Mestikseen nouseminen ei ole mahdotonta, pääsimme aika lähelle jo nyt. Pitää vaan tehdä tiettyjä ratkaisuja ja toimittava niiden mukaan.

Erinomaista jälkeä FPS:n peräsimessä tehnyt Rantanen ei ole ratkaissut vielä omaa jatkoaan. Sopimus on katkolla.

– Unelmana on ollut, että valmentamisesta saisi itselleen ammatin. Eikä se tarkoita sitä, että välttämättä tarvitsisi lähteä täältä pois. FL

FPS:n kausi jäi vankasti plussalle

FPS sijoittui Suomi-sarjan runkosarjassa viidenneksi. Joukkue keräsi 32 ottelussa 63 pistettä. FPS voitti otteluistaan 20.

Aleksi Karlsson oli runkosarjan pistepörssin kakkonen lukemilla 21+32=53.

Ylemmässä loppusarjassa FPS piti viidennen sijansa.

Pudotuspeleissä FPS päihitti Pyryn otteluvoitoin 3–2, mutta hävisi samoin lukemin Hokille.

Asko Rantanen valittiin valmentajien äänestyksessä Suomi-sarjan parhaaksi valmentajaksi. All stars -kentällisiin valittiin puolustaja Mikko Saikkonen, maalivahti Petrus Lintonen ja hyökkääjä Aleksi Karlsson.

Päävalmentaja

Asko Rantasen mukaan parasta kaudessa oli se, että joukkue uskoi omaan juttuunsa. Joukkue luotti siihen, että se pärjää ja osaa tämän homman. Joukkue teki paljon töitä illasta toiseen ja oppi voittamaan.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic