Lounais-Häme

Palloseuran tankki tyhjeni

FPS:n voittoputki katkesi lauantaina kotijäällä. S-Kiekko ei Forssassa ihmeitä esittänyt, mutta oli ryhdikäs ryhmä väsyneen oloiseen ja tehottomaan Palloseuraan verrattuna.

FPS on melkoisessa otteluruuhkassa ja väsymys varmasti painoi, mutta se ei joukkueen päävalmentaja Asko Rantasen mukaan selittynyt vaisua esitystä.

– Kyllä pelaajien pitäisi aina pelipäivänä olla parhaimmillaan, Rantanen tuumi.

 

Lauantaina FPS oli kaukana parhaimmastaan. Kuusi voittoa putkeen Suomi-sarjassa ottaneen joukkueen ilme oli alusta asti vaisu. Hyökkäys oli sekaisin, syötöt karkailivat, eikä luistinkaan liikkunut normaalia tahtia.

Tommi Takaveräjällä oli pelin alussa hyvä paikka viedä FPS johtoon, mutta Juho Niku torjui S-Kiekon maalilla pehmeän laukauksen helposti. Tämän jälkeen FPS:llä ei enää ollutkaan koko ottelussa kuin kaksi hyvää maalintekopaikkaa ja niistäkin puuttui tehokkuus.

Vieraat Seinäjoelta onnistuivat avauserässä kahdesti. Ensin Jeret Somero ja Marjamäki järjestivät S-Kiekon 0–1-johtoon ja kohta Tomi Poikonen laukoi hyvän kuvion päätteeksi tilanteeksi 0–2.

FPS ei saanut toisessa kerässä minkäänlaista kiriä aikaan. Muutamat vedot menivät päin maalivahtia tai karkeasti ohi.

S-Kiekko onnistui kerran, kun FPS purki huonosti ja kiekon lapaan saanut Arttu Ahonen puijasi FPS-vahti Joonas Laaksosen.

 

Päätöserässä odotettiin turhaan FPS:n ryhdistäytymistä. Joukkue sai kyllä hetkittäin pientä painostusta aikaan, mutta hyvin puolustanut S-Kiekko ei päästänyt kotijoukkuetta tekopaikoille.

Alavireisyys ja tehottomuus näkyi turhautumisena. Eniten kierroksia otti yleensä tehokas FPS-hyökkääjä Jeffrey Lawman, joka sai ottelussa neljä kahden minuutin rangaistusta, yhden kympin ja loppusummerin soitua vielä 20-minuuttisen sopimattomasta käytöksestä tuomaria kohtaan.

-Olipa uninen esitys. Emme päässeet missään vaiheessa peliin kiinni. Vaikeaa oli, harmitteli Rantanen joukkueensa esitystä.

FPS:n paras oli kolmesta takaiskusta huolimatta Joonas Laaksonen. 28 kertaa torjunut Laaksonen venytti monta kertaa kiekon eteen, kun puolustus oli unohtanut S-Kiekon pelaajan vapaaksi maalin suulle.

 

Palloseura ei saa huilia vieläkään, sillä joukkueen pelit jatkuvat sunnuntaina myöhäisottelulla Jyväskylässä. Vastassa on neljä pykälää S-Kiekkoa sarjataulukossa ylempänä oleva Riemu.

-Tämä peli täytyy unohtaa ja tehdä jälkihommat kunnolla. Riemu on vahva joukkue, joten meidän on pelattava hyvin, jos mielimme sunnuntaina saada pisteitä, Rantanen sanoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti