Lounais-Häme

Pallotaituri Heikkonen nauttii pelaamisesta

Valtteri Heikkonen, aprillipäivänä 23, on kuulunut jo vuosia Forssan Suupparien runkopelaajiin. Lukiolaisena edustusjoukkueeseen noussut Heikkonen on taitava hyökkääjä. Hän pystyy rakentamaan peliä, pitää puolustamisesta ja löytää tehoja hyökkäyspäässä.

Heikkonen kokosi 19 runkosarjaottelussa tehopinnat 12+11=23. Omasta mielestään pisteitä – etenkin maaleja – olisi saanut tulla vielä enemmän.

– Ihan ok, mutta liian ailahtelevaa. Välillä ei ole mennyt mistään sisään, välillä on tullut helpostikin pinnoja, Heikkonen toteaa runkosarjastaan.

Heikkonen on kuluvan kauden pelannut sentterinä, mikä passaa hyvin forssalaiselle. Hän tykkää pitää palloa, rakentaa ja lukea peliä.

Maalin lähistölle hän kaipaa lisää röyhkeyttä.

-Tarvitsen tervettä itsekkyyttä maalintekoon. Annan usein syötön, kun voisi itse laukaista. Ehkä se johtuu siitä, ettei vetoni ole niitä kovimpia. Maaleja tulee, mutta usein pääsen pistämään tyhjiin, Heikkonen hymähtää.

 

Tasaisuutta otteisiinsa kaipaa koko FoSu. Vaihtelevan runkosarjan, loppua kohden kylläkin parantuneen, pelanneella FoSulla on edessään kauden tärkeimmät ottelut. Joukkue aloittaa ylihuomenna pudotuspelit Salossa IBK Medaa vastaan.

-Meda on voitettavissa. Hävisimme runkosarjan kohtaamiset omaa hölmöyttämme.

FoSulla riittää tehoja hyökkäyksessä. Kauden jatkuminen vaatii onnistumista puolustuksessa.

-Voitamme omalla hyvällä pelillä. Pitää puolustaa tarkasti, eikä antaa keskialueella harhoja, niistä Meda rankaisee varmasti.

 

Heikkonen pelasi junnuvuosinaan C- ja B-pojissa liigaa, A-nuorissakin vielä divaria. Nykyään hän kertoo pelaavansa omaksi ilokseen, ilman sen suurempaa tähtäintä.

-Nuorempana sitä oli monenlaisia tavoitteita. Enää kipinää ei ole ihan huipulle asti. Nautin vain pelaamisesta.

Virtaa löytyy silti niin paljon, että Heikkonen haluaa olla mukana, mikäli FoSu kipuaa tavoitteidensa mukaisesti takaisin Divariin.

-Olisihan se hienoa päästä näkemään, miten Divari on takavuosista kehittynyt, Heikkonen sanoo. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic