Lounais-Häme Forssa

Paloautot lähtivät aiempaa useammin onnettomuuspaikoille - Pelastustoimella oli viime vuonna 109 900 tehtävää

Pelastustoimella oli viime vuonna 109 900 tehtävää. Tulipalojen määrä jatkoi hidasta laskuaan.
Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Paloautot ja ambulanssit ampaisivat viime vuonna aiempia vuosia useammin liikenneonnettomuuspaikoille.

Pelastusopiston kokoamien tietojen mukaan pelastustoimella oli vuonna 2019 yhteensä 109 900 pelastus- ja avunantotehtävää. Tehtävistä 17 200 oli liikenneonnettomuuspaikoille.

Tehtävien kokonaismäärä on hieman pienempi kuin edellisenä vuotena, mutta samalla tasolla sitä edeltävien vuosien kanssa.

Tulipalojen määrä jatkoi hidasta laskuaan eikä vuonna 2019 syttynyt maastopaloja yhtä paljon kuin vuonna 2018.

Pelastuslaitokset hälytettiin viime vuonna yhteensä 5 200 rakennuspaloon, joissa kuoli 49 ihmistä. Aiempiin vuosiin verrattuna kuolleet olivat nuorempia.

Savuke on yhä yleisin kuolemaan johtaneen palon syttymissyy. Joka kolmannessa ihmishengen vaatineessa palossa palopaikalta puuttui toimiva palovaroitin.

Pelastuslaitosten tietojen mukaan 9 100 henkilöä loukkaantui tai kuoli viime vuonna liikenneonnettomuuksissa. Liikenneonnettomuudet olivat aikaisempiin vuosiin verrattuna kuitenkin pienempiä ja niissä tapahtui aiempaa vähemmän henkilövahinkoja.

Pelastustoimen tekemä ensihoidon avustamistyö kääntyi monen vuoden nousun jälkeen laskuun. tehtäviä oli vuoden aikana yhteensä 28 400, joka on yli neljännes kaikista pelastustoimen tehtävistä.

Paloilmoittimista tuli pelastuslaitoksille 18 000 hälytystä, joista noin joka neljästoista oli aiheellinen.

Kiireellisissä tehtävissä tehokas pelastustoiminta alkoi viime vuonna keskimäärin 15 minuutin kuluttua hätäpuhelun alkamisesta ja ensimmäinen yksikkö oli kohteessa alle kahdeksassa minuutissa hälytyksestä.

Vasteaika lyheni hieman edellisvuoteen verrattuna. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat