Lounais-Häme

Palokunnanaukiolta kajahtaa

Lauantaina järjestetään toista kertaa Palokunnanaukion Kesäkonsertti, jossa seudun muusikot pääsevät esittelemään taitojaan. Forssan Kulttuuri-Axelin ja mainostoimisto Synergian järjestämässä tapahtumassa on luvassa musiikkia outlaw kantrista indieen ja punkista elektroniseen.

Tänä vuonna esiintyjiä on koonnut Delia St. Claire I -yhtyeen laulaja Sini Eloranta. Hän kertoo, että konserttia varten on jopa perustettu pari uutta yhtyettä.

-Toisen, eli Kissojen uni -yhtyeen jäsenet ovat soittaneet aikaisemmin Justice Team GO! -bändissä, Eloranta paljastaa.

 

Yhtye on laulajan ja kitaristin muodostama duo, jonka tyylilajista Eloranta ei halua esittää vielä mitään arvailuja.

Konsertissa kuultava uusi kokoonpano on myös 1990-luvun tv-sarjasta nimen napannut The Mystik Spiral, jonka jäsenet soittavat naamiot kasvoillaan ja salanimien suojissa. Yhtyeen kanssa soittaa myös toisesta yhtyeestä tuttu yllätysesiintyjä, joka hänkin heittää toistaiseksi mystisyyden viitan harteilleen.

 

Tunnetumpia forssalaisnimiä esiintyjälistalla ovat esimerkiksi Womack, joka soittaa rockia bluesmaustein, outlaw kantria soittava Hip’N’Atte sekä suomeksi, englanniksi ja ranskaksi laulava psykedeelinen kamarimusiikkitrio Delia St.Claire I.

Sini Eloranta kertoo iltapäivän muista kokoonpanoista.

-Paradox Vogue on kokeellista elektronista musiikkia. Yhtyeen Janne Vuorenmaa on kuvannut musiikkia sanoilla Kraftwerk kohtaa Jeff Beckin.

 

Tapahtumasta löytyy myös punk-bändejä kahdessa sukupolvessa, sillä Irviskon rumpali Jone Rissanen on Pakotteen Joonas-rumpalin isä.

-Irvisko kutsuu musiikkiaan setäpunkiksi ja sen sanoitukset ovat lyyrisempiä kuin tavallisesti punkissa. Pakote taas on alun perin tammelalainen punkbändi, joka soittaa HC punkia. Pakotteen pojat taitavat olla nuorimpia esiintyjiämme, Eloranta arvelee.

 

Konserttiin on saatu myös lisäys Somerolta. Torsokiista kutsuttiin mukaan tutustumaan forssalaiseen musiikkielämään.

-Torsokiista soittaa outoa punkia. Se on ikään kuin melodista, herkkää indiepoikamusiikkia, joka on viety vääristyneen peilin eteen, Sini Eloranta kuvailee.

Alun perin mukaan saatu Dead Flowers joutui perumaan, mutta tilalle saatiin hämeenlinnalainen alternative rock -bändi Antimateria.

 

Ilmaiskonsertti pidetään työväentalon viereisellä Palokunnanaukiolla lauantaina. Soitto alkaa noin kello 12 ja päättyy iltaseitsemän tienoilla.

Sini Eloranta kertoo, että konsertti on järjestetty ennen kaikkea muusikoille itselleen.

-Haluamme todistaa kaikille, että pikkukaupungeissa on myös oma alakulttuurinsa – ja että rock ei todellakaan ole kuollut! hän kiteyttää. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic