Lounais-Häme

Paluu Feeniksiin osa kolme

 

Juri Heinämäki valmensi vielä toissa kaudella Forssan Koripoikia miesten 1. divisioonassa. Viime kaudeksi tie vei Tampereelle Pyrintöön, missä FoKoPon kasvatti toimi todellisena jokapaikanhöylänä. Heinämäki oli kauden aikana tyttö- ja poikajunioreiden päävalmentaja, naisten Korisliigajoukkueen apuvalmentaja, naisten kakkosjoukkueen päävalmentaja ja miesten Korisliigajoukkueen apuvalmentaja.

Naisten mukana Heinämäki kohtasi Feeniksissä sekä Alun että FoKoPon. Tänään on ensimmäinen kerta, kun hän johdattaa miesjoukkueen päävalmentajana Feeniksin parketille kasvattiseuraansa vastaan.

Heinämäki myöntää, että kohtaaminen on jotain erityistä.

-FoKoPo on aina ollut itselleni iso juttu. Kotavuon poikia olen valmentanut ja penkiltä löytyy tuttuja naamoja, kuten Arja Kotavuo, Mika Heinonen ja Petteri Molenius. Katsomossa on runsaasti vanhoja kavereita, joiden kanssa luultavasti lyödään yläfemmoja ennen kuin kuulisin pilkkahuutoja, Heinämäki pohtii.

-Jokainen peli halutaan voittaa, mutta enemmän haluan silti voittaa FoKoPon kuin muut joukkueet sarjassa, hän jatkaa.

Tällä kaudella Heinämäki vastaa Pyrinnössä poikajunioreiden valmennuksesta. Hän toimii edustusjoukkueen apuvalmentajana Korisliigassa ja A-poikien päävalmentajana SM-sarjassa. Heinämäen tehtävänä on vastata vanhimpien poikajunioreiden rakenteista.

-Pyrinnön 1995–97-syntyneiden ikäluokista ei oikein ole noussut liigapelaajia. Kakkosjoukkueeseen on nostettu 1998-syntyneitä poikia, Heinämäki sanoo.

Vanha maajoukkuejyrä Antti Nikkilä kuuluu kakkosjoukkueen kokoonpanoon, mutta tehnee paluun kentille vasta keväällä. Vankkaa Korisliigakokemusta omaava, Tampereella opiskeleva Eero Lehtinen tuo nuoreen joukkueeseen sopivasti johtajuutta.

Forssaan Pyrintö II matkustaa ilman kahta tehokkaimpaa pelaajaansa, jenkki Terrel Vinsonia ja takamies Lassi Kilpistä. Se vaikeuttaa tehtävää, mutta Heinämäki näkee joukkueellaan mahdollisuudet.

-Meidän on saatava FoKoPon neljä kovaa korintekijää kuriin ja pelitempo kontrolliin. Uskon, että kykenemme forssalaisten perushyökkäykset pois, mutta levypallopelaaminen atleettisia Flemingsiä ja Reedia vastaan on pelin avainasia.

Sarjan kovimpana joukkueena Heinämäki pitää Jeb Iveyn ja Ville Mäkäläisen johdolla operoivaa Espoo Unitedia. Pyrinnön päävastustajat ainakin syksyllä ovat muut akatemiajoukkueet JBA ja HBA.

Heinämäki kertoo viihtyneensä Tampereella hyvin. Kaupunki on samanlainen tehdasmiljöö kuin Forssa, mutta kaikki on isompaa ja tekemistä vapaa-ajalla enemmän.

Miehen tavoitteena on jonakin päivänä päävalmentajan pesti Korisliigassa.

-Tampere tarjoaa enemmän mahdollisuuksia päästä siihen tavoitteeseen, Heinämäki perustelee muuttoaan Tampereelle. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti