Lounais-Häme

Paluulupaa pyytänyt indonesialainen matkustajakone putosi mereen, kyydissä noin 190 ihmistä

Jakarta
29.10.2018, 10:05

Ulkomaat

Indonesialaisen lentokoneen arvioidun putoamispaikan lähistöltä on löytynyt tavaraa, jonka arvellaan kuuluneen koneeseen tai sen matkustajille. Pelastusviranomaiset ovat vahvistaneet koneen pudonneen mereen.
Merestä on löytynyt muun muassa istuimia.
– Emme vielä tiedä, onko joku jäänyt eloon. Me toivomme, me rukoilemme, mutta emme voi vahvistaa, sanoi maan pelastusviranomaisten johtaja Muhammad Syaugi lehdistötilaisuudessa.
Lennonjohto menetti yhteyden Jakartasta nousseeseen Lion Airin matkustajakoneeseen noin 13 minuuttia sen nousun jälkeen. Koneen miehistön kerrotaan pyytäneen vähän ennen putoamista lupaa palata Jakartaan.
Koneessa oli tuoreimman tiedon mukaan yhteensä 189 ihmistä, joista 178 oli aikuisia matkustajia, yksi lapsi ja kaksi vauvoja. Miehistön jäsenistä kaksi oli lentäjiä ja loput kuusi lentoemäntiä tai stuertteja.
Tiedossa ei ole, olivatko kaikki indonesialaisia vai oliko joukossa ulkomaalaisia. Indonesian valtiovarainministeriön mukaan koneessa oli parikymmentä ministeriön palkollista.
Koneen putoamisen syystä ei ole tietoa.
CNN:n mukaan lentokone oli noin 3 000 metrin korkeudessa, kun siihen menetettiin yhteys. CNN:n mukaan on epätodennäköistä, että säällä olisi jotain tekemistä asian kanssa.

Syöksyi kymmenien metrien syvyyteen

Kone oli matkalla Bangkan saarelle, ja lennon oli tarkoitus laskeutua Bangkan saaren suurimman kaupungin lentokentälle.
Lennonjohto menetti yhteyden koneeseen noin 6.30 maanantaina aamulla paikallista aikaa. Lion Airin JT 610 -lennon oli tarkoitus laskeutua määränpäähänsä kello 7.30.
Pelastusviranomaisten tiedottajan mukaan kone on pudonnut veteen noin 30-40 metrin syvyyteen. Hänen mukaansa koneen hylkyä etsitään.
CNN:n mukaan pelastusviranomaiset ovat lähettäneet tapahtumapaikalle veneitä, helikoptereita ja noin 130 pelastustyöntekijää. Viranomaisen mukaan noin 3-4 kilometrin päässä raportoidusta putoamispaikasta on havaittu muun muassa pelastusliivejä ja kännyköitä.
Maan katastrofiviranomaisten johtaja Sutopo Purwo Nugroho on tviitannut kuvia, joissa näkyy koneen osia ja ihmisten henkilökohtaisia tavaroita.
Pudonnut lentokone oli Boeing 737 MAX 8. Lentoyhtiön mukaan se oli uusi ja otettu käyttöön elokuussa. Sekä lentoyhtiö että Boeing lupaavat yhteistyötä ja apuaan turmatutkintaan.
Indonesialaisen Lion Airin koneet lentävät kotimaan lisäksi Singaporeen, Malesiaan, Saudi-Arabiaan ja Kiinaan.
Onnettomuus on todennäköisesti pahin lentokatastrofi Indonesiassa sitten vuoden 2014, jolloin lento-onnettomuudessa kuoli 162 ihmistä.


Korjattu aiempaa uutista klo 10.05: Koneen miehistö pyysi palaamislupaa, virheellisessä versiossa luki, että konetta olisi pyydetty palaamaan.

https://edition.cnn.com/2018/10/28/asia/lion-air-plane-crash-intl/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic