Lounais-Häme

Palveluasumisen jonotusajat pidentyneet

Vielä kesällä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä pystyi tarjoamaan pääsyn ympärivuorokautiseen hoitoon alle kolmessa kuukaudessa myönteisestä päätöksestä, kuten laki vaatii. Loppuvuoden aikana jonotusajat ovat pidentyneet, sillä pysyvää paikkaa tehostettuun palveluasumiseen Forssassa on jouduttu odottamaan joissakin tapauksissa yli kolme kuukautta.

-Ympärivuorokautiseen hoitoon pääsee kuitenkin alle kolmessa kuukaudessa, jos tarve niin vaatii. Tällaisissa tilanteissa on tarjottu väliaikainen hoitopaikka jossakin muussa hyvinvointikuntayhtymän yksikössä naapurikunnissa, kertoo palveluohjauksen päällikkö Marjatta Palojärvi FSHKY:stä.

 

Hykyn alueella pyritään panostamaan kotihoitoon ja lyhytaikaiseen intervallihoitoon samoissa yksiköissä, joissa myös pysyvää tehostettua palvelua vaativat asiakkaat asuvat. Laitospaikkoja ei löydy Forssasta enää ainuttakaan, lähikunnista kyllä.

-Laitospaikkoja pyritään valtakunnallisen suosituksen mukaan vähentämään koko seudulla. Tavoitteena on lisätä mahdollisuutta lyhytaikaiseen kuntouttavaan hoitoon, Palojärvi sanoo.

 

Säännöllistä kotihoitoa saavia on koko hykyn alueella yli 500. Rimpikodossa on ollut 105 vuokra-asuntoa ikäihmisille. Ensi vuoden puolella toinen talo Saksankujalla puretaan ja asukkaille on löydyttävä uusi koti.

-He ovat saaneet joko vuokra-asunnon tai siirtyneet tehostetun palveluasumisen yksikköön. Asuntoja on etsitty yhteistyössä asukkaiden ja heidän omaistensa kanssa joko kunnalliselta tai yksityiseltä puolelta. Omalla rahalla voi mennä asumaan mihin haluaa. Saksankuja 13:ssa asuu vielä alle 10 ihmistä ja se saadaan tyhjäksi tammikuuhun mennessä, Palojärvi sanoo.

 

Forssan palvelukeskuksissa Heikanrinteessä on 111 asukasta, Tyykihovin ryhmäkoti Amerikassa 13 ja Tammelan puolella Lupiinissa 18 paikkaa. Tyykihovissa on myös 41 vuokra-asuntoa ikäihmisille. Forssan kaupungilla on ostopalvelusopimus Attendo oy Retonkihovin kanssa, missä on 65 paikkaa.

Humppilan Mäntyrinteen palvelukeskuksessa on 43 paikkaa, jotka sisältävät sekä tehostettua palveluasumista että laitoshoitoa.

Jokioisten Intalankartanossa on 82 tehostetun palveluasumisen ja laitoshoidon paikkaa. Tammelan Ruisluodossa on 86 tehostetun palvelusasumisen ja laitoshoidon paikkaa. Ypäjän palvelukeskuksessa on 44 tehostetun palveluasumisen ja laitoshoidon paikkaa. Lisäksi hyky ostaa palveluita yksityisiltä palvelun tarjoajilta tarpeen mukaan. FL

 

Oikaisu 16.11.2017 klo 12.31:

Jutussa kerrottiin, että Rimpikoto sulkee ovensa lopullisesti. Rimpikoto on muodostunut kahdesta kerrostalosta, Saksankuja 13 ja Saksankuja 11. Jatkossa talo 13 puretaan ja talo 11 jää ja jatkaa Rimpikotona. Asukkaita tällä hetkellä talo 11:ssä on 35 ja purettavassa talo 13:ssa on vielä 6 asukasta. 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti