Lounais-Häme Forssan seutu

Palveluseteli käyttöön kehitysvammahuollossa

Palveluseteli otetaan käyttöön Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kehitysvammahuollon palveluasumisessa ja tehostetussa palveluasumisessa heti ensi vuoden alussa. Tällä hetkellä kuntayhtymässä palveluseteli on käytössä omaishoidossa omaishoitajan vapaan aikaisen hoidon järjestämisessä ja kotihoidossa kylvetyspalveluissa, tilapäisessä kotihoidossa ja asiointipalvelussa sekä ikääntyneiden tehostetussa palveluasumisessa.

Kehitysvammaisten asumispalvelujen palveluseteli on tarkoitettu vammaispalvelulain tai kehitysvammalain mukaiseen, tarvittaessa ympärivuorokautiseen asumiseen. Palveluseteli sisältää kokonaisvaltaisesti tarvittaessa ympärivuorokautiset palvelut ja tarvittavan ohjauksen, avustamisen, hoidon ja toimintakyvyn tukemisen. Asiakas maksaa itse vuokrasopimuksen mukaisen vuokran, ateriamaksut ja asumisen ylläpitokustannukset.

FSHKY:n yhtymähallitus hyväksyi kehitysvammaisten asumispalvelujen palvelusetelisääntökirjan ja vahvisti sääntökirjan mukaiset palveluseteliarvot.

Palvelusetelin arvo määritetään asiakkaan avun tarpeen mukaisesti niin, että se on asiakkaan kannalta kohtuullinen. Kohtuullisuutta arvioitaessa on otettava huomioon kustannukset, jotka aiheutuvat vastaavan palvelun tuottamisesta kunnan omana tuotantona tai hankkimisesta ostopalveluna.

FSHKY:n kehitysvammaisten palvelusetelisääntökirjassa on määritelty palveluasumiselle yksi taso, jossa palvelusetelin arvo on 90 euroa vuorokaudessa, ja tehostettuun palveluasumiseen neljä eri tasoa (104,113, 125 ja 144 e/vrk) sekä määräaikainen lisätuki (80 e/vrk).

FSHKY:n yhtymähallitus päättää palvelusetelien arvon vuosittain.

Palvelusetelilainsäädännön mukaan kuntayhtymä ei ole sopimusosapuoli palvelusetelillä hankittavissa palveluissa, vaan asiakas tekee palveluntuottajan kanssa sopimuksen palvelun hankkimisesta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic