Lounais-Häme

Palvelusetelit tehostettuun palveluasumiseen

Urjalan kunnanhallitus esittää seuraavan kerran kokoontuvalle valtuustolle, että kunnassa otettaisiin käyttöön tulosidonnainen palveluseteli tehostetussa palveluasumisessa.

Tavoitteena on, että palveluseteli otettaisiin käyttöön ensi vuoden alusta alkaen.

Kunnanhallitus esittää Akaan kaupungille, että se valtuuttaa Urjalan myöntämään Akaan kaupungin palvelusetelin sen puolesta ja Urjala tekee palvelusetelipäätöksen oman kunnan asukkaiden osalta. Lisäksi hallitus haluaa, että palvelun tarjoajille asetetaan kattohinta.

Akaan kaupungin ja Urjalan kunnan yhteistoiminta-alueen palveluseteliin liittyvä päätöksenteko tehdään lähtökohtaisesti Akaassa.

Palvelusetelimallin perusmallissa kunta arvioi ensin, onko asiakas oikeutettu palveluseteliin. Tehostetun palveluasumisen palvelusetelin arvon määrittämiseksi suositellaan käytettäväksi tulosidonnaista palveluseteliä.

Tarkoituksena on, että kunta asettaa palvelusetelijärjestelmään hyväksyttäville tarjoajille kattohinnan, jolla palvelut pitää tuottaa. Niin varmistetaan, ettei palvelusetelijärjestelmästä tule asiakkaille kohtuuttoman kallista. FL

Fingerpori

comic