Lounais-Häme

Palveluverkko luodataan laajasti Forssassa

Koulujen ja päiväkotien osalta vaihtoehtoina ovat vanhojen kiinteistöjen kunnostaminen tai uuden monitoimikeskuksen rakentaminen.

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta sai tiistaina sivistysjohtaja Jarmo Pynnösen johdolla tietopaketin merkittävän linjapäätöksen nykyvaiheesta. Pynnösen mukaan tavoitteena on, että lautakunta voisi toukokuun 8. päivän kokouksessa tehdä esityksensä kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle koskien palveluverkon uudistamista.

– Ehdottomasti kallein ja vastuuttomin päätös olisi se, ettei tehdä mitään. Tavoitteena on se, että päätetyn palveluverkon mukaiset tilat voitaisiin ottaa käyttöön mahdollisesti elokuussa 2022. Hankkeen suunnittelijoiden, urakoitsijoiden valinta sekä itse rakennustyöt vievät paljon aikaa, Pynnönen sanoo.

Tällä hetkellä sivistystoimi käyttää kaupungille maksettaviin tilavuokriin yli 800 000 euroa vuodessa. Uuden monitoimikeskuksen myötä tilavuokrat kohoaisivat noin 1,8 miljoonaan euroon vuodessa ja peruskunnostusvaihtoehdossa noin 2,8 miljoonaan euroon vuodessa.

 

Taloudellisen näkökulman lisäksi palveluverkon suunnittelussa otetaan lautakunnassa laajasti huomioon hankkeen lapsivaikutusten arviointi. Pelkästään perusopetuksen oppilaskyselyssä vastauksia on kertynyt noin tuhat. Lisäksi lasten vanhemmilta on saatu noin 500 vastausta, koulujen henkilöstöltä noin 120 vastausta ja varhaiskasvatuksen henkilöstöltä yli sata vastausta.

Parhaillaan eri kyselyiden vastauksia kootaan yhteen. Pynnösen mukaan lapsilta ei kysellä talouteen liittyviä asioita vaan he ovat saaneet arvioida oppimisympäristöjä ja niissä viihtymistä ja kehittämistarpeita.

Myös kulttuurin piirissä toimiville on järjestetty teematapahtuma, jossa kulttuuriväki on voinut nostaa esiin omia tarpeitaan. Myös nuorisovaltuusto on ollut koolla teeman pohdinnassa. Myös varhaiskasvatuksen asiakasraadin palaute on koottu. Sanansa ovat saaneet sanoa myös urheiluseurat.

Pynnösen mukaan lapsivaikutusten arviointi on kyetty pusertamaan puoleentoista kuukauteen. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/48037-paatokset-lahenevat-koulusuunnitelmat-esiin-forssassa

 

Uusimmat

Fingerpori

comic