Lounais-Häme Lounais-Häme

Pankit ja vakuutusyhtiöt palvelevat yhä useammin myös viikonloppuisin – "Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaiden toiveita"

Viikonlopputyöt ovat lisääntyneet vakuutusyhtiöissä ja pankeissa. Aukioloaikoja suunnitellessa kuunnellaan herkällä korvalla asiakkaiden toiveita.
Pankit ja vakuutusyhtiöt tarjoavat palveluja virka-ajan ulkopuolella. Esimerkiksi OP Lounaismaa on tarjonnut viikonloppuneuvotteluja nyt noin kuukauden ajan. Neuvottelijana toimivat paikalliset työntekijät, kuten Forssassa työskentelevä Hanna Laaksonen. Kuva: Tapio Tuomela
Pankit ja vakuutusyhtiöt tarjoavat palveluja virka-ajan ulkopuolella. Esimerkiksi OP Lounaismaa on tarjonnut viikonloppuneuvotteluja nyt noin kuukauden ajan. Neuvottelijana toimivat paikalliset työntekijät, kuten Forssassa työskentelevä Hanna Laaksonen. Kuva: Tapio Tuomela

Vakuutusyhtiöt ja pankit tarjoavat asiakaspalvelua viikonloppuisin jonkin verran enemmän kuin ennen.

Viikonloppuaukiolojen lisääntyminen liittyy finanssialan työehtokiistan ratkaisuun, jonka ansiosta aiempaa laajemmat viikonlopputyöt tulivat mahdollisiksi noin vuosi sitten.

Ympärivuorokautisia hätäpalveluja vakuutusyhtiöt ovat järjestäneet jo vuosia. Laajentuneet palvelut koskevat kiireettömämpiä vakuutusasioita asiakaspalvelijan kanssa.

Vakuutusyhtiö If aloitti viikonlopputyöt viime marraskuussa, LähiTapiola hiukan aiemmin syksyllä.

Asiakkaita palvellaan vakuutusyhtiöissä viikonloppuisin lähinnä puhelimitse ja chatin kautta.

LähiTapiola Loimi-Hämeen liiketoimintajohtaja Timo Hakola kertoo, että konttorinkin ovet voivat aueta viikonloppuisin myös Forssassa, kunhan vain tapaamisesta saa sovittua etukäteen työntekijän kanssa.

– Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaiden toiveita aukioloaikojen ja palvelujen suhteen. Laajennetuille aukioloajoille on tilausta, Hakola sanoo.

Osalle yhtiöistä viikonlopputyö ei ole uusi asia. Esimerkiksi OP Vakuutuksen verkkoasiakaspalvelu on ollut auki lauantaisin muutaman vuoden ajan.

Viikonlopputyöt pankeissa ovat niin ikään lisääntyneet työehtosopimusratkaisun vuoksi, arvioi työnantajajärjestö Paltan työmarkkinapäällikkö Minna Etu-Seppälä.

Lounais-Hämeessä OP Lounaismaa on tarjonnut asuntorahoitusneuvotteluja lauantaille nyt noin kuukauden ajan. Neuvottelut hoidetaan sähköisesti, mutta asiakaspalvelijoina ovat toimineet paikalliset, OP Lounaismaan työntekijät.

Neuvotteluaikoja on vielä ollut rajoitetusti, mutta merkit ovat hyvät, sillä kaikki ajat ovat olleet varattuja.

– Kokemukset ovat olleet todella hyviä ja palaute positiivista niin henkilökunnalta kuin asiakkailtakin, pankinjohtaja Jukka Tuominen OP Lounaismaalta kertoo.

Lauantaitöihin on löytynyt työntekijöitä vapaaehtoisperiaatteella.

Someron Säästöpankki tarjoaa arki-iltaisin ja -aamuisin neuvotteluaikoja asiakkaiden pyynnöstä sekä sähköisissä kanavissa kello 22:een asti, mutta viikonloppuaikoja pankki ei vielä tarjoa.

– Totta kai olemme asiaa kartoittaneet, ja olemme valmiit tarjoamaan lauantaisin neuvottelumahdollisuuden esimerkiksi lainasta, kun siihen on asiakkailtamme kysyntää. Neuvottelukanavista voisivat tulla kysymykseen niin konttoritapaamiset kuin verkkoneuvottelut. Myös puhelinneuvottelut onnistuvat vahvan tunnistaumisen ansiosta, Someron Säästöpankin hallintojohtaja Petri Siviranta kertoo.

Siviranta aloittaa toimitusjohtajana toukokuun alussa.

Jukka Tuominen näkee, että laajennettujen palveluaikojen kysyntä lisääntyy koko ajan. Samalla myös palveluajat voivat laajeta entisestään.

Tuominen kertoo, että OP Lounaismaassa myös aamu- ja ilta-aikojen laajentamista pohditaan asiakaskysynnän pohjalta.

– Perinteinen palveluaikamalli on aika rajallinen asiakkaalle. Esimerkiksi rahoitusneuvotteluihin halutaan varata aikaa, mutta tunti menee niissä äkkiä. Se voi olla vaikeaa sovittaa yhteen työaikojen kanssa. FL–LM

Palvelua ja töitä pitkin viikkoa

Viikonlopputyöt hiersivät finanssialan tes-neuvotteluissa runsas vuosi sitten.

Lopulta vakuutus- ja rahoitusalalle saatiin ratkaisu, joka mahdollistaa aiempaa laajemman viikonlopputyön käytön.

Sekä vakuutus- että rahoitusalalla viikonlopputöitä teetetään ensisijaisesti vapaaehtoisuuden pohjalta, mutta työnantaja voi myös määrätä toimihenkilöitä viikonlopputöihin.

Rahoitusalalla viikonlopputöistä sovitaan ensisijaisesti paikallisesti.

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic