Lounais-Häme

Panssariprikaatin varusmiehelle 12 syytettä uhkailuista ja ahdisteluista

Panssariprikaatissa palvellutta varusmiestä syytetään palvelustovereidensa ahdistelemisesta, pahoinpitelemisestä ja uhkaamisesta.

Vuonna 1995 syntynyttä miestä vastaan on nostettu Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa kaikkiaan 12 syytettä.

Syytteistä yhdeksän koskee palvelusrikoksia. Lisäksi häntä syytetään seksuaalisesta ahdistelusta, lievästä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Epäillyt rikokset tapahtuivat panssariprikaatissa vuoden 2016 tammi- ja maaliskuun välisenä aikana. Oikeus käsitteli syytteitä viime viikon lopulla.

 

Syytteen mukaan varusmies oli useita kertoja esittänyt erilaisia seksuaalisia vihjailuja ja kommentteja useille naispuolisille palvelustovereilleen. Hän oli myös kosketellut naista komppaniassa.

Yhdessä tapauksessa hän oli jäänyt suihkutilojen ovelle seuraamaan naisen puhdistautumista kyynelkaasuharjoituksen jälkeen, kunnes hänet komennettiin pois paikalta.

 

Varusmiestä syytetään myös laittomasta uhkauksesta sekä lievästä pahoinpitelystä.

Alokaskauden ensimmäisellä leirillä tammikuun lopulla 2016 hän oli virittänyt rynnäkkökiväärinsä, kääntynyt päin toista varusmiestä ja puhunut tälle mahdollisesta kovien patruunoiden käyttämisestä.

Helmikuussa 2016 Hätilässä pidetyllä harjoitusleirillä hän puolestaan sanoi muille varusmiehille voivansa ampua itseään tai toista päästäkseen pois.

Yhdessä tapauksessa hän oli potkaissut varusmiestoveriaan. Toista varusmiestä hän puolestaan tarttui rinnuksista ja uhkasi väkivallalla. Lisäksi hän uhkasi yhtä palvelustoveriaan useasti pahoinpitelyllä.

 

Panssariprikaatista ei haluttu maanantaina kommentoida varusmiehen syytteitä tai tapahtumien kulkua varuskunnassa. Varuskunnan tiedottajan Kirsi Lehdon mukaan kyseinen varusmies ei ole enää palveluksessa.

Syytteeseen johtaneet teot tapahtuivat vuonna 2016 tammikuun neljännen päivän ja maaliskuun 30. päivän välisenä aikana.

Joukko-osaston komentaja päätti rikosasioiden toimittamisesta syyttäjälle huhtikuussa 2017.

 

Sotilasoikeudenkäynti asiassa käytiin viime viikolla Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa. Syyttäjä vaatii varusmiehelle vähintään puolen vuoden ehdollista vankeustuomiota ja oheissakkoa.

Oikeus antaa tuomionsa toukokuun lopulla.

Vuonna 1995 syntyneellä syytetyllä on myös aiempia rikostuomioita.

Viime vuonna hänet tuomittiin törkeästä liikenteen vaarantamisesta sekä hallinnan loukkauksesta ja vahingonteosta, kun hän oli murtautunut kesämökkiin ja oleillut siellä.

Vuonna 2012 hän sai alaikäisenä sakkotuomion osoitettuaan koulussa opettajaa laserosoittimella. Säteilyturvakeskuksen mukaan laserosoitin oli määräysten vastainen ja terveydelle vaarallinen. 

Uusimmat

Fingerpori

comic