Lounais-Häme Hattula

Panssariprikaatissa ei vielä tänä vuonna nähtäne yhteistupia – Yhteismajoituskokeilu saattaa laajentua tammikuussa

Valittuja joukko-osastoja ei vielä kerrota julkisuuteen.
Arkistokuva vuodelta 2019. Kuva: Riku Hasari
Arkistokuva vuodelta 2019. Kuva: Riku Hasari

Panssariprikaatia ei esitetä osaksi varusmiespalveluksen yhteismajoituskokeilua.

Pääesikunnan sosiaalipäällikkö Hannu Maijasen mukaan asiakirjaa ei ole vielä allekirjoitettu, mutta näillä näkymin Panssariprikaati ei ole kokeiluun valittujen joukko-osastojen joukossa.

– Ensi tammikuun saapumiserälle kokeilua saatetaan laajentaa, mutta tässä vaiheessa emme pysty sanomaan, mitä joukko-osastoja kokeilussa olisi mukana, Maijanen kertoo.

Asiakirja on valmisteltu maavoimien esikunnassa Mikkelissä. Asiakirjassa esitetään, että kokeiluun osallistuu Haminan reserviupseerikurssin lisäksi kaksi suurempaa joukko-osastoa maavoimista.

Valittuja joukko-osastoja ei Maijasen mukaan voida vielä kertoa julkisuuteen.

Suostumuksen voi peruuttaa milloin vain

Puolustusministeriö antoi helmikuussa asetuksen, jonka mukaan yhteiskokeilu voidaan toteuttaa vuosina 2020 ja 2021. Asetus tulee voimaan huhtikuun alussa.

Yhteismajoituskokeilu koskisi ainoastaan majoittumista kasarmilla. Peseytymistilat pysyvät edelleen erillisinä, eikä kokeilu aiheuta muutoksia maastoharjoitusten majoitusjärjestelyihin, joissa yhteismajoitus on ollut jo käytössä.

Kokeiluun osallistuminen on vapaaehtoista. Suostumuksen antajalla on myös oikeus peruuttaa suostumuksensa kokeiluun milloin tahansa ilman perusteluja. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic