Lounais-Häme Forssa

Rohkeasti Yhteisvastuu 2020:n hyväksi – Papillisia puujalkavitsejä ja mukavaa yhdessäoloa Forssassa

Forssan seurakunnan työntekijät kutsuvat väen vauvasta vaariin yhteisvastuukeräyksen iloisiin Kevätkarkeloihin.
Myös Kirkonrotta Forssasta haluaa estradille ensi viikon Kevätkarkeloissa. Teppo Knuutinen on tyyni säestäjä. Kuva: Tapio Tuomela
Myös Kirkonrotta Forssasta haluaa estradille ensi viikon Kevätkarkeloissa. Teppo Knuutinen on tyyni säestäjä, mutta esiintyminen ensi keskiviikkona jännittää. Kuva: Tapio Tuomela

Laulava lapsikuoro, tietokilpailu, Naurava kulkuri, Punahilkka-sketsi, ukuleleorkesteri, yksi virsi ja papillisia ja vähemmän papillisia puujalkavitsejä.

Forssan seurakunta tarjoaa ensi viikolla hyvän mielen ohjelmaa, kun seurakunnan työntekijät astuvat ulos työrooleistaan ja laittavat pystyyn Kevätkarkelot-iltamat. Noin tunnin mittaiset iltamat päättyvät tanssin sijaan kakkukahveihin.

Yhteisvastuu 2020 -keräyksen vuoksi moni seurakunnan työntekijöistä venyy oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Työntekijät eri työaloilta ovat itse ideoineet ja harjoitelleet ohjelmanumeronsa.

– Viime vuonna vietettiin ensimmäiset karkelot, ja tunnelma oli todella mukava. Meillä ja yleisölläkin oli hauskaa, kertovat Anni Lautaporras ja Outi Aro-Heinilä.

– Tällainen tapahtuma tekee hyvää myös työyhteisön yhteishengelle. Työntekijät ovat olleet innostuneita, sillä en ole joutunut lahjomaan, uhkailemaan enkä kiristämään, Aro-Heinilä vitsailee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kevätkarkeloissa Forssan seurakunnan työntekijät laittavat itsensä likoon yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Outi Aro-Heinilä (oik.) ohjeistaa irrotteluun. Kuva: Tapio Tuomela
Kevätkarkeloissa Forssan seurakunnan työntekijät laittavat itsensä likoon yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Outi Aro-Heinilä (oik.) ohjeistaa irrotteluun. Kuva: Tapio Tuomela

Sinä riität hyvään vanhemmuuteen

Ilottelulla kerätään varoja Yhteisvastuu 2020 -keräykseen. Keräyksen tämänvuotinen teema on Sinä riität hyvään vanhemmuuteen.

Ohjelman lomassa kerätään voimia vanhemmuuteen, ja arjen taakkaa ravistellaan pois hartioilta.

– Moni vanhempi tuntee huonoa omaatuntoa siitä, että ei pysty tarjoamaan lapsilleen omasta mielestään tarpeeksi. Oikeasti tavallinen arki ja siinä läsnä oleminen riittävät lapsille, seurakunnan väki muistuttaa.

Varoja kotimaahan ja ulkomaille

Yhteisvastuu 2020 tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tukemalla vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Suomessa vanhemmuutta tuetaan yhteisvastuuvaroilla yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Maailman katastrofialueille avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräyksen tuotosta 40 prosenttia jää Suomeen. Puolet siitä käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea.

Yhteisvastuun tuotosta 60 prosenttia ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.

Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2020 tuotolla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista.

Tänä vuonna Yhteisvastuu juhlii 70-vuotista taivaltaan. FL

II Kevätkarkelot keskiviikkona 11. maaliskuuta klo 18 Forssan seurakuntatalossa (Kartanonkatu 16). Vapaa pääsy. Ohjelma 10 e.

Lisää Yhteisvastuusta:

Yhteisvastuu 2020 -keräys tukee vanhemmuutta

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic