Lounais-Häme

"Paras päivä ikinä"

Tölön koululaiset olivat kolmatta kertaa mukana erityislapsille ja -nuorille suunnatussa Respect Cupissa. Kuuden koulun välinen jalkapalloturnaus järjestettiin Tammelassa Eerikkilän Urheiluopiston alueella.

Tölöltä Eerikkilään matkasi 15 pelaajaa ikähaarukassa 11-17 vuotta. Heidän lisäkseen mukana oli täysi bussilastillinen kannustusjoukkoja.

Erityisluokanopettaja Pekka Leppälä Tölön koululta kiittelee tapahtuman organisoijana toimivaa Luolavuoren koulun erityisluokanopettaja Jani Rothbergia.

-Tämä on todella hieno tapahtuma. Erityislapsille ei järjestetä kuntakohtaisia liikuntatapahtumia, saati turnauksia. Lapset ja nuoret odottavat tapahtumaa joka vuosi. Viime vuonnakin eräs nuorista totesi, että tämä on paras päivä ikinä, Leppälä kertoo.

 

Tölön lisäksi mukana oli viisi joukkuetta Salosta, Hyvinkäältä, Tampereelta, Nummelasta ja Turusta. Leppälän mukaan sekä lapsille että aikuisille on mukavaa tavata kollegoita ja muita erityislapsia ympäri Etelä-Suomea.

Pelit pelattiin kahdessa kolmen joukkueen lohkossa. Ennen pelejä nuorille järjestettiin urheiluopiston toimesta harjoitukset. Päivän ohjelmaan kuului pelien ja treenien lisäksi muun muassa ruokailu, kultamitalien jako kaikille joukkueille ja joukkuekuvaukset.

-Pelit pelataan erityisoppilaiden ehdoilla. Kenttä on hieman normaalia pienempi ja sääntöjä helpotettu. Turnauksessa selviää voittaja ja muut sijat, mutta niitä ei korosteta. Tärkeintä on liikunta ja yhdessäolo, Leppälä muistuttaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic