Lounais-Häme Tammela

Päreistä puulusikkaan: Korteniemen perinnepäivä vaalii vanhoja taitoja

Korteniemen perinnetilalla vaalitaan vanhoja työtapoja ja taitoja.
Perinnetaidot ja vanhat työtavat ovat pääosassa Kortenimen metsänvartijan tilalla Tammelassa ensi lauantaina. Kuva: Tiina Rekola
Perinnetaidot ja vanhat työtavat ovat pääosassa Kortenimen metsänvartijan tilalla Tammelassa ensi lauantaina. Kuva: Tiina Rekola

Korteniemen perinnetilalla Liesjärven kansallispuistossa vietetään perinnepäivää ensi lauantaina. Päivän aikana jokainen pääsee kokeilemaan perinnetaitoja ja vanhoja työtapoja konkareiden opastuksella. Korteniemessä tehdään esimerkiksi pärekattoa, pyykätään, värjätään kasveilla ja keitetään saippuaa.

Kävijät pääsevät myös naputtelemaan kellarin pärekattoa, ja paikalla on myös polkusorvi, jonka käyttöön saa oppia mestarilta. Rannassa juttu luistaa, kun pyykkärimuijat ovat puuhissaan ja vieressä porisevat kasvivärjäyspadat. Pihassa kiehuu punamultapata ja saippuakeitos siansuolirasvoista. Köydenpunonnan taidot on myös jaossa ja rukkikin hyrrää. Uutena perinnetyönä pääsee seuraamaan puulusikoiden vuolemisesta.

Perinnepäivän tarkoituksena on ylläpitää vanhoja työtapoja ja tarjota rauhallista yhdessäoloa hämäläisessä kulttuurimaisemassa. Korteniemen perinnetilaa ja Liesjärven kansallispuistoa hoitaa Metsähallitus ja sen Järvi-Suomen Luontopalvelut.

Liesjärven rannassa jo 120 vuotta seissyt savusauna on lämpimänä kaikkia kävijöitä varten. Tuvassa on myytävänä ruokaa, kahvia ja leivonnaisia. Perinnepäivään on vapaa pääsy. Perinnetaitoihin pääsee tutustumaan 8.6. klo 11-17.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic