Lounais-Häme

Parhaat palkittiin Jokioisilla

Jokioisten parhaiden urheilijoiden listalta löytyy monta tuttua nimeä etenkin ammunnan saralta, mutta kunnassa asuu myös lupaavia junioreita.
Jokioisten vapaa-aikasihteeri Jari Menna iloitsee vanhojen konkarien menestyksen lisäksi siitä, että palkittujen listalta löytyy paitsi uusia nimiä, myös uusia lajeja, kuten futsal, jossa Manu ja Topi Kuisma ottivat SM-pronssia U20-ikäluokassa.
Meiltä löytyy myös urheilija, jolla on edellytyksiä maailmanluokan tähdeksi. Mutta hänen kohdallaan työnteko on vasta alkamassa, Menna näkee.
Menna viittaa 15-vuotiaaseen jääkiekkoilija Miska Kukkoseen, joka valittiin viime keväänä ikäluokkansa noin 100 pelaajan joukosta Pohjola-leirillä parhaaksi pelaajaksi. Loppuvuodesta Kukkonen edusti Suomea U16-maaotteluissa Saksaa vastaan ja pelasi Kanadassa paikallisia aluejoukkueita vastaan. Alkuvuodesta Kukkonen kuului nuorten olympialaisissa Norjassa Suomen U16-maajoukkueeseen.
Oltiin lähellä finaalipaikkaa. Hallitsimme välierää Kanadaa vastaan, johdimme vielä viisi minuuttia ennen loppua maalilla, mutta Kanada tasoitti ylivoimalla ja hävisimme rankkareilla. Pronssiottelussa hävittiin Venäjälle, Kukkonen kertaa.
Tuo turnaus korpesi hetken, mutta antoi vastaavasti Kukkoselle lisämotivaatiota harjoitteluun. Sitä tarvitaan, sillä keväällä peruskoulunsa päättävä puolustaja tietää, että työmäärää on kasvatettava, jotta uran koville tavoitteille saadaan katetta.
Kukkonen ilmoitti Pohjola-leirin parhaan valinnan yhteydessä haluavansa lajista itselleen ammatin. Tavoitteita ei ole tarkistettu alaspäin, mutta kuluvaa kautta ovat kiusanneet loukkaantumiset. Niiden johdosta harjoittelu on ollut katkonaista.
Loukkaantumisista johtuen Kukkonen on pystynyt pelaamaan A-nuorten Mestiksessä FoPS:n paidassa tällä kaudella vain 15 ottelua. Niissä puolustaja on tehnyt kolme maalia ja antanut neljä maalisyöttöä.
Peli nuorten Mestiksessä on ihan erilaista kuin olympialaisissa. Ei niin kovatempoista, mutta fyysisempää. Maailman parhaiden kohtaaminen on enemmän taitokiekkoa, mutta kyllä sielläkin taklataan.
Juuri fyysisyyttä Kukkonen pitää vahvuutenaan. Puntteja nuori mies ei ole vielä nostellut, mutta hän arvioi fyysisyyden olevan osaksi geeniperimää.
Eniten parannettavaa Kukkonen löytää luistelusta.
Ensi syksynä Kukkonen pyrkii ammattikouluun, jääkiekkouran jatkaminen Forssassakin on mahdollista.
Tarkkaan pitää pohtia valintoja. Treeniä on joka tapauksessa kovennettava ja määrää lisättävä. Myös syömisen ja levon tärkeyden olen tiedostanut.
Eilen Kukkonen palkittiin Jokioisten parhaana poikaurheilijana vuonna 2015. Hän kertoo, että palkinto tuntuu erittäin hienolta.
Nuoren miehen päättäväisyydestä ja lahjakkuudesta voi päätellä, ettei huomionosoitus jää uran ainoaksi saavutukseksi. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti